Te melyik országban élnél szívesen?

Ezt a kérdést tettük fel Budapest belvárosában a járókelőknek, és egészen meglepő válaszokat is kaptunk. Nézd meg a videót!

Az elmúlt napokban több helyen is olvastuk, hogy felerősödött a kivándorlás iránt érdeklődők száma,  ebben a cikkünkben írtunk is arról, hogy ez a legkeresettebb szó a Google Trends adatai alapján. Ezért kíváncsian indultunk el a főváros egyik legforgalmasabb pontjára, a Deák Ferenc térre, hogy feltegyük a kérdést az embereknek. A hajtás után jön a videó! 

Van, aki csak itthon tudja elképzelni a jövőjét és semmiképpen nem hagyná el az országot, sokan azonban a közeli vagy távoli jövőben szívesen élnének külföldön. Mini körképünkből az derült ki, hogy a napsütéses órák száma jelentősen befolyásolja a választást: azaz a megkérdezettek többsége Olaszországba vagy Spanyolországba vágyik. Érdekesség, hogy tengerentúli országba csak kis százalékban vágynak a válaszadóink.

Arról egyébként nehéz pontos adatokat mondani, hogy hány magyar vándorolt ki az országból és telepedett le tartósan külföldön, de a Portfolio összesítése szerint több magyar lépett le, mint gondoltuk. A becslések szerint a 2004-es uniós csatlakozás óta 600 ezerre tehető a kivándorolt magyarok száma, közülük a legtöbben Németországban kezdtek új életet, de rengetegen választották Franciaországot, Angliát és Ausztriát is. 

És te gondoltál már arra, hogy külföldön telepedj le? Mondd el a véleményedet kommentben, a Facebook-oldalunkon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek