Válaszd a szeretetet - menekülteket segítő bolt nyílik Londonban

A hosszú utat és a táborbeli életet megkönnyítő használati tárgyakat lehet vásárolni a jótékonysági szervezet által tető alá hozott kezdeményezés segítségével.

A Help Refugees, és a Glimpse névre hallgató kreatív kollektíva összefogásából menekülteket segítő jótékonysági bolt nyílt Londonban, és a menekültek útjának különböző stációi során nélkülözhetetlen használati tárgyakra koncentrál. Aki a 'Choose Love', azaz a 'Válaszd a szeretetet' névre keresztelt boltban vásárol, biztos lehet abban, hogy valóban hasznos dolgokat juttathat el a rászorulókhoz, ráadásul anélkül vásárolhat így karácsonyi ajándékot, hogy a fa alatt felgyülemlő fölösleges ajándékok halmazát gyarapítaná. 

Az életüket nagyrészt fejlődő országokban tengető menekültek útját, illetve a menekülttáborok mindennapjait és az azt követő időszakot megkönnyíteni szándékozó ajándékok mellé jár egyébként egy leírás is, hogy miért kerültek kiválasztásra és mi célt szolgálnak majd a táborokban - írja a World Economic Forum. 

GettyImages-493701428
Jeff J Mitchell / Getty Images Hungary

A menekültek segítése mellett tehát a 2016-ban 22.5 millió embert érintő krízishelyzetek hátteréről és a menekültek mindennapjainak valóságáról is informálódhat, aki a boltban vásárol. Többek között babaruhákat, pokrócokat, zoknikat, fertőtlenítő kendőket, feltöltőkártyákat és gyógyszereket vásárolhatnak a boltban azok, akik úgy döntenek, hogy idén valóban hasznos dolgokra költik a pénzüket karácsonykor.

Könnyű elfeledkeznünk róla, milyen szerencsések vagyunk, hogy van hol aludnunk és van tető a fejünk felett, menekültek ezrei lesznek ugyanakkor kénytelenek ezek nélkül az alapvető létfeltételek nélkül kihúzni a telet” - így a szervezet elnöke.

Van egyébként webshop is, nem kell tehát Londonba látogatni ahhoz, hogy a „szeretetet válassza valaki”.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek