Ezeket a sorozatokat várjuk szeptemberben

Ha minden jól ment, akkor mostanra mindenki kipihente, kinyaralta és kifesztiválozta magát, úgyhogy jöhet a képernyő elé kucorodás, meg a sorozatok, amik közül majd párra biztos rácsavarodunk hidegebb estéken. Merítésünkben lesznek visszatérő kedvencek, és ajánlunk pár olyan újoncot is, amikről reméljük, hogy valamelyik magyar csatornán is látni fogjuk őket.

Walking Dead: 7. évad (FOX)

Az igazi Walking Dead rajongók valószínűleg már tűkön ülnek, hogy végre láthassák a hetedik évad első részét. A FOX azt írta, hogy október 24-én szegeződhetnek azok a képernyők elé, akik kíváncsiak, mi történik zombifronton. Ez azt jelenti, hogy 125 országban ugyanakkor indul a film, vagyis itthon este 22 órakor startol el az új évad és a többi epizód is igazodni fog az amerikai vetítéshez.  A műsor hatodik évadának nézettsége nemzetközi szinten is kiemelkedő volt: a nézettség 37%-kal nőtt az előző évadhoz képest, így a The Walking Dead világszinten a FOX első számú sorozata lett. Ahogy megszokhattuk, ebben az évadban is 16 epizódot kapunk majd két részletben: az első nyolc epizódot októbertől láthatják a nézők, a következő nyolc rész pedig 2017 februárjában érkezik.

Nagypályások: 2. évad (HBO)

Új évaddal folytatódik az HBO saját gyártású, az amerikai futball világában játszódó sorozata, amely az egykori szupersztárról Spencer Strasmore-ról szól (Dwayne Johnson alakításában), aki a pályafutása befejezése után próbálja megtalálni helyét a futballüzletben. A széria sikeres első évadot zárt, de nem is véletlenül, hiszen egy, a laikusok számára eddig ismeretlen területre nyújt jól követhető és izgalmas betekintést. Nálunk augusztus 25-én mutatták be a második évad legújabb részét.

Fear The Walking Dead: 2. évad (AMC)

Az AMC nagy favoritja, a Fear the Walking Dead az évad második felével augusztus 22-én debütált, és várhatóan rengeteg nézőt fog majd leültetni az őszi szezonban. A második évad folytatása nyolcrészes lesz, az új epizódokat az AMC minden hétfőn hajnali 3:00 órakor, majd az esti főműsoridőben, 22:00 órakor is vetíti. Az AMC szerint a folytatásban a történet nem várt irányban halad és a családok az eddigi legnagyobb kihívással néznek szembe a túlélésért.

Aranyélet 2. évad (HBO)

A hazai gyártású és igen sikeres sorozat második évadát is elkezdhetjük nézni az ősszel. Minden főbb szereplő visszatér benne, de az HBO ajánlója szerint "már senki sem ugyanaz, mint volt" a sorozat kezdetén. Az új évad legfontosabb kérdései: milyen váratlan következményei vannak a múltbéli tetteknek, és kitart-e a család a megváltozott körülmények ellenére egymás mellett. A készítők még több izgalmat és fordulatot ígérnek.

Az HBO Go adatai szerint a sorozat népszerűsége még a Trónok harca hazai népszerűségi indexét is kenderbe verte, sőt az első évad premierjéről még a Hollywood Reporter is hírt adott. A produkció nem kevés elismerést is begyűjtött, többek között nyert az Aranyszem Operatőr Fesztiválon, idén márciusban pedig három arany és két ezüst szobrot hozott haza Barcelonából, a PromaxBDA európai tévés szakmai gáláról és elnyerte a Televíziós Újságírók Díját is. 

Igen, a Netflix Stranger Things-e az utóbbi évek egyik legjobb sorozata, de mivel az első évad már véget ért, a második pedig majd csak 2017-ben jön, fájó szívvel bár, de ki kell hagyjuk az őszi újdonságok közül. Következzen viszont néhány olyan újonc, amikkel szeptembertől tutira elütheti már az időt. Angolosok persze előnyben, mert ezekről sem tudjuk egyelőre, jönnek-e majd a magyar csatornákra, de szintén nagyon szeretnénk:

Designated Survivor (ABC)

Vakmerő a felütés, ki tudja, mi sül ki ebből az összeesküvős thrillerből, amelynek főszerepében az amerikai kormány egy alacsony rangú tagja egy Washingtont ért halálos támadást követően totál váratlanul elnökké válik. Beiktatása után kiadós nemzetközi problémákkal kell szembenéznie, miközben megdöbbent családját sem hagyhatja magára. A szereplőgárda viszont elég erősnek tűnik, meglátjuk, hogy a sztori hogyan bírja szuflával.

Szereplők:  Kiefer Sutherland (24, Touch), Natascha McElhone (Californication), Kal Penn (Battle Creek, House, We Are Men), LaMonica Garrett, Maggie Q (Nikita, Stalker), Adan Canto (The Following, Mixology, Blood & Oil), Italia Ricci (Chasing Life), Tanner Buchanan

Still-Stall Crossed (ABC)

Ebben a sorozatban Shakespeare Rómeó és Júliájának folytatását nézhetjük meg, vagyis azt, mi történik a két családdal a fiatalok halála után. A trailertől ugyan nem ájultunk el, de mivel az alapötlet nagyon is izgalmas, simán okozhat meglepetést a sorozat, ami egyébként  Melinda Taub könyve alapján készült. A középpontban továbbra is a Capuletek és Montague-k ármánykodásai, romantikus kapcsolatai, és főleg az ellenségeskedéseik állnak.

Conviction (ABC)

Erre a sorozatra is nagyon kíváncsiak vagyunk, ugyanis az alapfelállás egy kicsit a Nikita-sztori újragondolt-kicsavart verziójának tűnik. A főhősnő egy tehetséges, de elég peches ügyvédnő, akit majdnem lecsuknak kokainbirtoklásért, és ezt végül úgy ússza meg, hogy el kell vállalnia az úgynevezett Conviction Integrity Unit egység vezetését. Ez a szervezet ügyvédekkel, nyomozókkal és törvényszéki szakértőkkel olyan ügyeket vizsgál újra, amelyekben felmerült a gyanú, hogy nem a valódi tettest kapták el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek