Bedrogozott sci-fi filmet írt a mesterséges intelligencia

Sunspring lett a címe annak a rövidfilmnek, amiben Thomas Middleditch kapta a főszerepet, Oscar Sharp rendezte, a forgatókönyvet viszont egy Jetson nevű algoritmus írta. A mesterséges intelligencia első dolga ráadásul az volt, hogy saját magát gyorsan átnevezte Benjaminra. Természetesen a film műfaja sci-fi. 

A program sci-fi filmekből, utasításokból és több mint 30 ezer dalszövegből merített ihletett, ezeket feldolgozta, majd megszülte a forgatókönyvet, a szerepeket és még zenét is írt az egészhez. 

A film története meglehetősen összefüggéstelen, de van benne három szereplő, név szerint H, H2 és C, akik (talán) egy űrhajón vannak, (talán) valamilyen romantikus kapcsolatban is állnak, a történet pedig (talán)  a jövőben játszódik, ahol a nagy munkanélküliség miatt a fiatalok a vérüket árulják. A párbeszédek és a fordulatok egyszerre viccesek és szürreálisak, mint amikor H egy beszélgetés közepén egyszer csak a semmiből kiköp egy játék szemgolyót. A rövidfilm egyébként 48 óra alatt készült el, a felvétel mellett az utómunkákat is beleértve. 

A szürrealitás (egyelőre) nem áll messze a mesterséges intelligenciától, a Google képalkotó algoritmusa is meglehetősen pszichedelikus festményeket álmodott meg a közelmúltban . Egyelőre tehát a művészeknek nem kell aggódniuk, a mesterséges intelligenciák alkotásai inkább tűnnek valami nagyon pszichedelikus tudatmódosító szerekkel folytatott pszichotrip kísérletnek, mint hétköznapi festménynek vagy forgatókönyvnek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra