Megvannak az idei Mediawave - Úton Online Filmfesztivál nyertesei

Harmadik alkalommal rendezték meg a Mediawave Úton / On The Road Filmfesztivált. Március 31-ig lehetett szavazni a kisfilmekre, most pedig eredményt hirdettek, és április 27-ig, a 26. Tartóshullám Mediawave Együttlétig lehet megnézni a honlapon az összes kisfilmet

A Tartóshullám Mediawave Együttlétet idén április 27. és május 1. között tartják Komáromban a Monostori Erődben. Ott vetítik le a nyertes filmeket is, amelyek a következőek. 

Legjobb film

Angela

Rendező:  Püsök Botond 

Egy erdélyi kis faluban Angela, egy fiatal cigány lány szülni készül. Mindennapjai mellett beleláthat a kalandos múltjába: az elrablásának történetébe és abba, hogy jövendőbeli férje hogyan mentette őt meg a rablók karmaiból. Amint kapcsolatuk története feltárul, megismerheti a lány családját és a környékbeli romák integrációs próbálkozásait a társadalomba. Annak ellenére, hogy Angela jövője férje távolléte miatt kilátástalannak tűnik, a lány a vallásban talál megnyugvást és reményt. Isten ígérete, az elsődleges, a legfontosabb.

angela still 09
Mediawave

Legjobb operatőr

Jens Winkler

Film: Szomjazom az életre (Michael Siebert, Németország)

Yaya depresszióba esik, miután egy utcai támadás következtében elvetél. Vajon képes lesz-e a barátja megvigasztalni, vagy még szerelméről is le kell mondania?

thirst for life 3
Mediawave

Legjobb színész

Baranyi László

Film: Lépj tovább (Gál Sándor, Magyarország)

Egy szeretett hozzátartozó elvesztése után a nagyapa és unokája megpróbálnak közösen eltölteni egy napot úgy, hogy az ne csak a szomorúságról szóljon.

 

move on still 3
Mediawave

Legszebb út

Egyszer volt, hol nem volt, Magyarországon Oliver Victoria és Zimu Zhang (Mexikó, Kína, Magyarország)

Magyarország hegyvidékein, Boldogszeren a mindennapi valóságtól teljesen elkülönülve él egy nem mindennapi család. István, Réka, és öt gyermekük szinte a múltban élnek, történetük bármelyik régi tündérmesébe beleillik. Vívnak, nyilaznak, egész nap dalolnak, és nem használnak áramot, az öt gyerek még iskolába sem jár. Céljuk, hogy életüket a saját elképzeléseik szerint alakítsák.

 

legszebb út
Mediawave

Legnehezebb út

Hosszú út, Pörös Izabella (Magyarország)

Mikor a lelked minden álma összetörik, az egyetlen választás, ami hatalmadban áll, az élet. Ritka alkalom, ha választhatsz, a lelked melyik teljességből kér.

long way0
Mediawave

Legfurcsább út 

Akarás, Shakiba Shabani (Irán)

Hogyan szembesülnek a problémákkal a különböző generációk?

furcsa út
Mediawave
Oszd meg másokkal is!
Mustra