Kik dugnak pókot a karácsonyfába?

Az orosz illusztrátor, Marie Muravski karöltve a londoni székhelyű ékszertervezővel, Vashival húsz kedves rajzban álmodta meg a világ furcsa vagy éppen bájos karácsonyi szokásait, írja a mymodernmet. Muravskinak köszönhetően a képek illusztrációk, amik azt hivatottak bemutatni, milyen vidáman élik meg az emberek a szerelmet és ünnepeiket a bolygónkon. 

Tudta például, hogy Ukrajnában sokan szimbolikusan egy pókot rejtenek a karácsonyfába, mert az szerencsét hoz? Úgy tartják, egyszer egy szegény özvegyasszony fáját csodálatos fonállal szőtte körbe egy pók, mert az nem engedhette meg magának, hogy díszeket vegyen. 

Haitin a gyerekek szalmával kitömött cipőket tesznek a fa alá, hogy reggelre a Mikulás megtöltse azokat ajándékokkal, míg az egyik legizgalmasabb szokásuk talán a mexikóiaknak van, Oaxacában ugyanis a családok összeülnek december 23-án, hogy retekből faragjanak betlehemest, és a legjobban sikerülteket bemutatják a főtéren.

A többi képért kattintson!
A többi képért kattintson!Marie Muravski / Vashi

A sorozattal kulturális különbségeink közt elmosódnak a határok, de azért azt ne felejtsük el, hogy a világ legkülönbözőbb részein csókkal ünneplik az éjfélt az év utolsó napján. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek