Fiatalok, menjetek a Mentőcsónakba játszani!

A Szputynik Hajózási Társaság, azaz Bodó Viktor társulatának megszűnése szerencsére nem jelentette a Mentőcsónak Egység feloszlását, ami azért nagy szerencse, mert mi is előszeretettel néztük a fiatalok különböző társadalmi tabukat feszegető előadásait, legyen szó gyűlöletkeltésről, vagy éppen mélyszegénységről.

Mentőcsónak

Így örömmel vettük a hírt, hogy a Mentőcsónak októberben elindítja ifjúsági csoportját. "Az egész évadon át tartó foglalkozássorozat fókuszában a tehetséggondozás áll, valamint a kérdés: Mi a tehetség sorsa Magyarországon? A program célja, hogy a diákoknak segítsenek megtalálni azt, amiben igazán tehetségesek – színházi, illetve drámapedagógiai eszközök segítségével. Olyan fontos kérdéseket kívánnak megvitatni velük, mint pl. a tehetség és a társadalom egymásra gyakorolt hatása.

Hogy mit gondolnak erről a témáról a diákok, abból előadás is születik, amit a közönség a Jurányi Házban láthat majd. A Mentőcsónak diákcsoportja megismerheti azt is, hogy miként működik egy független csapat, egy olyan térben, ahol nincsenek kulisszák, és ahol egy kicsi stáb tesz meg mindent annak érdekében, hogy professzionálisan működhessünk. A foglalkozásokat független alkotók, rendezők, színészek és tervezők tartják, elsősorban a Mentőcsónak és az egykori Szputnyik művészei."

Dániel Dömölky / Mentőcsónak

A szervezők azoknak a 16-22 év közötti fiataloknak a jelentkezését várják, akik október közepétől 2016. április végéig rendszeresen, heti két alkalommal részt tudnak venni a foglalkozásokon. Ha szeretnél hozzájuk csatlakozni, küldj egy írásbeli portrét magadról a mentocsonak@szputnyik.com email címre! Bármit leírhatsz, bármilyen műfajban, mindegy mennyit írsz, a lényeg, hogy minél jobban megismerjünk Téged! Várjuk jelentkezésedet szeptember 21-ig!"

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek