Tudjuk, mit fog megnézni a Színházak Éjszakáján, és hogy mit nem

Idén szeptember 19-én 25 budapesti színház 63 helyszínen várja a Színházak Éjszakája résztvevőit. Ez a szám a napokban még eggyel több volt, ám időközben kiderült, hogy a Budapest Bábszínház az augusztusi esőzés okozta károk miatt nem tud részt venni az eseményen, szóval náluk ezen a napon sajna semmit nem fog látni. A színházban jelenleg is tart még a kárfelmérés, a honlapon arról írnak, hogy a március 20-21-i hétvégén, a gyermekszínházi és a bábszínházi világnaphoz kapcsolódóan nagyszabású rendezvénysorozattal készülnek kárpótólni közönségüket.

Ez a sajnálatos esemény nem változtat azon, hogy szeptember 19-én idén is több száz interaktív, rendhagyó és különleges produkció lesz a Színházak Éjszakája keretében egyetlen karszalaggal látogatható. 

Facebook / Színházak Éjszakája

Színház.hu ismertetése szerint az évadnyitó eseménysorozat az új bemutatókra szeretné felhívni a figyelmet, átfogó képet kíván adni arról, milyen előadásokra számíthat a közönség az idei szezonban. Küldetése, hogy népszerűsítse a színházba járást azáltal, hogy néhány órára betekintést enged a kulisszák mögé. Ugyanis szeptember 19-én a teátrumok nemcsak a nézőtereken várják a közönséget, a színpadi produkciók mellett kínálnak programot az előcsarnokaikban, próbatermeikben, padlásaikon, udvaraikon, sőt, az igazgatói irodákba is be lehet majd tekinteni. 

Az Átrium a Mozsár Kávézóban tartja programjait, többek közt a Duda Éva Társulat „Így készült a Lear” címmel tart táncworkshopot kezdőknek. A Bethlenben többek közt a KET Ki vagy te, kortárs tánc? címmű formabontó táncismereti előadását láthatják.  A Centrál Ma este megbukunk címmel avat be szeptemberi bemutatójába. A Dumaszínházban filmrendezők stand-upolnak, a Játékszínben Hajdú Steve árulja el, hogyan kell súgni. A Jurányiban mások mellett a Grecsó fívérek közös estje tekinthető meg. A Karinthyban Falusi Mariann és Egyházi Géza közös koncertje látható, a katonában Pelsőczy Réka beszélget a társulat színművészeivel.

A Jurányiban izgalmas gyerekprogramok, nyitott műhelyek, design- és látványperformansz, tánc- és mozgásórák, parkour akciók várják az érdeklődőket, akik ízelítőt láthatnak a Jurányi legnépszerűbb előadásaiból; az éjszakát pedig a TÁP Színház és az Orlai Produkciós Iroda műsora zárja. A Madách vetélkedőt rendez a nézőknek, a Mu-ban vitaszínház is szerepel a programban, a Nemzetiben nyílt próbák, beszédóra és nyílt fotózás vár mindenkit. A Színházak Éjszakájának részletes programja itt található.

A karszalagok árai nem emelkedtek az előző évhez képest: felnőtt 2500 Ft; diák 1500 Ft; gyerek (6 éves korig) 150 Ft, szeptember 1-től a résztvevő színházak jegypénztáraiban kaphatók. Online a jegy.hu felületén lehet jegyet vásárolni, amelyeket minden helyszínen karszalagra válthatunk. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek