Életre kelt Gustav Klimt festmények a bécsi Life Ball reklámkampányában

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezik az AIDS-ellenes jótékonysági rendezvényt, a Life Ballt. Május 16-án várhatóan nem kisebb nevek látogatnak majd el Bécsbe, mint Jean Paul Gaultier, Charlize Theron vagy Plácido Domingo, és mivel az idei mottót a bécsi szecesszionisták sugalmazták az eseményt nem meglepő módon egyik legismertebb képviselőjük, Gustav Klimt világhírű festményeinek újragondolt verzióival reklámozzák.

Mi az a Life Ball?

A Life Ball a világ egyik legnagyobb jótékonysági rendezvénye, amely az AIDS-betegek megsegítését tűzte ki céljául. Abécsi Városházán és a Városháza előtt május 16-án ünnepséget tartanak, hogy adományokat gyűjsenek az AIDS betegeket segítő projektekhez, és hogy felhívják a nyilvánosság figyelmét a HIV fertőzésre – olvasható a wien.infón, ahol egyébként a többi programot is megtalálja.

A StyleBible oldalán található húszoldalas kedvcsinálóban ön is megnézheti az élőszereplős alkotásokat, amelyeket Inge Prader fotózott Klimt festményeit megelevenítve. A katalógusban többek között megtalálja a Mídász király, Danaé, az Élet és a halál című festményeket – utóbbival egyébként Klimt 1911-ben első díjat nyert a római Nemzetközi Művészeti Kiállításon –, de a bécsi Szecesszió Házának híres Beethoven frízét is újraalkották élő szereplőket fényképezve. A képeken természetesen az arany szín dominál.

Inge Prader

Érdekesség: a színpadot idén a bécsi Secession felnagyított mása képezi, amely a Life Ball után a Dalfesztivál Eurovíziós Falujának is része lesz. A képre vagy ide kattintva megnézheti a többi alkotást is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra