Szűz Mária és keresztre feszített Jézus lett Barbie-ból és Kenből

Kétségtelenül fénykorát éli a Mattel egyik legkultikusabb figurája, Barbie, aki az elmúlt évtizedekben több tervezőt is megihletett már, a most zajló divathéten például a Moschino tervezője, Jeremy Scott és Karl Lagerfeld is látott fantáziát benne. A héten viszont egy provokatívabb anyag is napvilágot látott a témában, ami ahogy az várható volt, azonnal közfelháborodást váltott ki a vallásos közönség körében.

A polgárpukkasztó munkáikat egyszerűen csak „ nyárspolgár művészetnek” tituláló alkotópáros, Pool Paolini és Marianela Perelli ugyanis egy 33 darabból Barbie baba kollekciót készített, melyet október 11-től „Barbie, The Plastic Religion” címmel ki is állítanak majd egy Buenos Aires-i galériában – írja a katolicizmus, judaizmus, buddhizmus és az iszlám témáját feldolgozó duóról a swide.com

„ Ha van orvos, tanár és rendőr Barbie, akkor miért ne lehetne Szűz Mária Barbie vagy Jézus Krisztus Ken is?” - magyarázták a BBC Mundo riporterének a művészek, akik szerint munkájuk egyáltalán nem vallásellenes, semmilyen formában nem akartak tiszteletlenek lenni a hívőkkel szemben. A művészek egyébként gondosan átemelték alkotásukba a Mattel eredeti termékének minden apró jellemzőjét a csomagolástól kezdve a ruhák kivitelezéséig. Győződjön meg róla ön is és nézze meg a galériában, hogy hogyan néz ki a kultikus baba Jeanne d'Arc-ként, Guadalupei Szűzanyaként, vagy Ken a My Little Ponyra hajazó sárkányát leteperő Szent Györgyként!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra