Vajdai Vilmos kutyák miatt vesztette el a reklámszüzességét

Vajdai Vilmos, a TÁP Színház alapító igazgatója (meg színész, rendező és zenei dramaturg) nem az a tipikus reklámarc, ezért is kaptuk fel a fejünket, amikor megláttuk, hogy főszerepet vállalt a Herosz Happy Hours „Nálunk az állatok boldogok” elnevezésű adománygyűjtő kezdeményezésben. A Herosz Budapest Állatotthon jókedvű kutyáit bemutató kisfilmben testhezálló szerepben, rendezőként tűnik föl, aki megpróbálja az ebeket szomorúságra bírni – ám ez sehogy nem jön össze neki. 

Vajdai éppen őrült rohamban próbál a TÁP Színházzal aLúd Zsolt és kutyája, Mattyi c. előadás fázisbemutatójára, így nem volt könnyű elérni, de végül sikerült, kérdésünkre pedig elárulta, esze ágában sincs a jövőben sem reklámokban szerepelni, de jótékonysági dolgok mellett szívesen kiáll, ráadásul az állatokat különösen kedveli. „Minden hátrányos sorban lévő élőlénynek barátja vagyok" –mondta, majd hozzátette, hogy többek között azért is ő szerepel a videóban, mert az ötletgazda nagyon szereti a TÁP Színház munkáit. 

A színész/rendező elmesélte továbbá, hogy a kutyá(kk)val könnyen ment a közös munka, a felvétel egyetlen nap alatt megvolt. „A forgatás pont a próbafolyamat kellős közepén volt, örültem, hogy erre az egy napra el tudtam szabadulni. Szeretem a végeredményt, de sajnálom, hogy sok olyan jelenet nem került bele, ami igazán szórtakoztató volt. Például szerepelt benne egy kígyó is, azzal zárult volna a film, de sajnos végül nem fért bele. Meg egy széket is összetörtem, de az is kimaradt (sajnos)."

A kampány központi gondolata a szervezők szerint már első pillanattól adta magát. „A boldog állatotthon egy olyan bizarr és szokatlan fogalompár, ami már önmagában elég ahhoz, hogy a Herosz Budapest megkülönböztesse magát a többi, hasonló otthontól. Az üzenet egyik része tehát már kész is volt. A teljes sikerhez azonban azt a tényt is artikulálni kellett, hogy ennek a boldogságnak bizony ára van. Ez a ár ráadásul elég egzakt. Az éves működési költséget leosztva: 1 óra boldogság a Heroszban 500 forintba kerül. A kampány tehát most nem 1%-os hozzájárulást, hanem ezeket az órákat kéri támogatóitól itt" – áll a közleményükben, amiből az is kiderül, hogy Vajdai, akárcsak a stáb többi tagja – Soós Bálint rendező és Garai Gábor operatőr – is ingyenesen adták munkájukat a produkcióhoz.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek