Hozza-vigye a könyveket teljesen ingyen!

A Heti Kimenőből ugyan kimaradt, de most szólunk, hogy március 22-én, szombaton reggel 10 órától ingyenes könyv-bolhapiacot tartanak a Blaha Lujza tér melletti Kultúrzsibi Garázsvásáron. Igen, ez nagyjából azt jelenti, hogy több ezer könyvet pakolnak ki a placcra, és el lehet őket szépen vinni haza, kiolvasni ingyen.

A Nagy Budapesti Kultúrzsibi nevű országos antik, retró és kortárs bolhapiac amúgy két évvel ezelőtt jött létre az Erzsébet téri Akvárium klub egyik közkedvelt rendezvényeként, ennek egyik alprogramja az idén januárban létrehozott, az Osvát utca 7. szám alatt működő Kultúrzsibi Garázsvásár. A 600 nm-es, napfénytetős, fedett bolhapiac, minden szombaton és vasárnap üzemel, arra biztatva a lakosságot, hogy adja el ott megunt holmijait.

regikonyv shutterstock 148987913

A garázsvásárban ezen a hétvégén tehát különös hangsúlyt fektetnek a könyvekre, a bolhapiac fő attrakciója több ezer ingyenes olvasnivaló lesz, amiből bárki hazaviheti a szívéhez közel állót, remélhetőleg akkor is, ha nem pont teszem azt, a szőlőmetszés rejtelmeire kíváncsiak. A szervezők egyúttal örömmel fogadnak minden újabb könyvadományt is, amelyet szintén továbbadhatnak. Ha szombat estig nem fogy el az összes könyv, az akció vasárnap 10 órától folytatódik. 

Az egész persze nem szól másról, csak az olvasás népszerűsítéséről, ami ránk fér, és ami ezen a hétvégén az országban sok helyen a Könyvelhagyó hétvége nevű eseménnyel tetőződik. Ennek a lényege, hogy el kell hagynunk a városban egy könyvet, amit valaki megtalál, elolvas és újra elveszít. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra