Kaphatunk dallamtapadást metálra vinnyogó japán tinilányoktól?

A napokban jelent meg az első albuma a jelenlegi legszürreálisabb zenei formációnak, a Babymetal nevű csajzenekarnak, akik tavaly robbantak be a köztudatba elsősorban zavarba ejtő zenei stílusuk, valamint egyszerre extrém és kislányos külsejük miatt. A kawaii cukiskodást a death metallal keverő banda tagjai, a Su Metal, Moa Metal és Yui Metal művésznevű (a Ramone család óta ez nem meglepő) tinik egyébként nem ismeretlenek a Távol-Keleti piacon, ugyanis mielőtt trióvá alakultak volna az egyik legközkedveltebb csajpopzenekarnak, a Sakura Gakuinnak voltak az egyenruhás tagjai.

Igen, róluk beszél a fél világ.
Igen, róluk beszél a fél világ.

A napvilágot látott végeredmény és az album nyitó videóklipje, a 'Give Me Choco' pedig már annyira rossz, hogy az már menő. Leginkább azokra a vidám és másnapos pillanatokra emlékeztet, mikor csokis müzlit majszolunk a szombat reggeli rajzfilmnézés közben.

A 15-16 év közötti tinilányok videója első ránézésre úgy hat, mint valami bizarr vicc, hiszen van abban valami egészen megdöbbentő, mikor a depressziós gótoknak beöltöztetett kamaszlányok a j-pop zenekarok mintájára jól betanult koreográfiára ugrálnak, közben egérhangon sikítoznak és hörögnek, mosolyogva léggitároznak, a zenekar hangszeren játszó tagjai viszont csontvázkosztümben tolják alájuk a death metál riffeket.

„Valahol Norvégiában a valódi metálrajongók vérző szívvel zokonak egy erdő mélyén" – foglalta össze a jelenséget egy kommentelő a Jezebel.com-on. Az eladási statisztikák viszont azt mutatják, hogy a műfajteremtő cukimetálra van igény, a három tini ugyanis nemcsak a listákat vezeti, de teltházas koncerteket is ad szerte az országban. Az együttes munkáját hallva meglepő módon a meghatározó véleménnyel bíró német Metal Hammer szerzője, Enrico Ahlig sem dobta ki az ablakon lejátszóját, sőt nem is írta le őket azonnal:

„A siker receptje: rövid szoknyák, iskolás báj, vinnyogás - csakúgy, mint a manga képregényekben. De ezt az egészet keverjük össze a metállal. Slam, break, heves szóló és egy kis technós nyikorgás. Furcsán hangzik, de így van” – elemzi Ahlig a hallottakat.

A csajbanda neve egyébként a banda producere, Kobametal szerint egy szójáték eredményeképp jött létre, mivel a „Baby” a ravaszságra a „Metal” pedig az intenzitásra utal. De vannak akik egyszerűen csak a metál műfaj újjászületését látják a zenei producerek és rafkós menedzserek által mozgatott lánycsapatban. A ki tudja még, mekkora karrier előtt álló lánybanda albumát az amazon.com-on 4500 forint körüli áron szerezheti be.

Ilyen ijesztő lett a lánybanda borítója
Ilyen ijesztő lett a lánybanda borítójaFacebook
Oszd meg másokkal is!
Mustra