no

Elsejei fetrengéshez töltsön le horrorklasszikusokat!

Tudjuk, rég elmúlt már a Halottak napja és a Halloween is, de ha elsején amúgy is csak az ágyban fetrengésre képes, mi sem rázhatná fel jobban, mint egy jó horror-maraton! Szerencsére a Slant magazin összerakott egy korrekt listát a száz legjobb horrorfilmről, míg a Yahoo-n megosztották a legjobb 13, szabadon letölthető horrorfilm listáját. Ezek a filmek ugyanis már közkinccsé váltak. Korábban is írtunk már horrorokról, akkor azokat szedtük össze, amiket simán bárki megnézhet már a Youtube-on. Azon a listán is szerepelt már az Operaház fantomja, a Dr. Caligari és a Nosferatu is, úgyhogy most csak az újdonságokat emeljük ki.

Sokat elmond, hogy a két listán vannak az előbb említett klasszikusokon kívül is egyezések. Ott van például az 1962-es Lelkek karneválja, amit az egyik legjobb horrornak tartanak, és amit a műfaj minden rajongójának látnia kell. A film főszereplője Mary, egy orgonistalány, aki egy autóbaleset túlélője, azonban mégis úgy érzi, mintha elvesztette volna a kapcsolatot az élők világával. Akik ismerik M. Night Shyamalan filmjeit, valószínűleg találkoztak ilyesmivel. A letölthető filmek listáján olyan további legendás darabok is megtalálhatóak még, mint az Élőhalottak éjszakája, a Ház a kísértethegyen vagy Coppola első játékfilmje, a Dementia 13.

Ha pedig megunta volna ezeket a szabadon letölthető filmeket, akkor érdemes a Slant magazin százas listájáról szemezgetni, amin azért olyan sok meglepetés nincs, de ha valamiért nem látta volna eddig a legjobbakat, akkor mindenképp érdemes pótolni őket. Külön aktuálitása van, hogy a Dolog című filmet csak nemrég dolgozták fel, a Carrie remake pedig éppen most megy a mozikban - igaz viszonylag szerény sikerrel. A főszerepben viszont Chloe Grace Moretz látható, akinek az alakítására azért most sem lehet panasz. A legjobbak között egyébként ott van természetesen a Pszichó, a Ragyogás, a Suspiria és A texasi láncfűrészes mészárlás.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek