Erotikus thriller és futókönyv tavaszi olvasásra

B1049119

Mivel úgyis itt a tavasz, sőt már a nyár is, ideje saját magunkkal foglalkozni, de a napon sokkal jobb egy könnyed regény, semmint életvezetési tanácsok mellett heverészni. Így aztán itt van nekünk Galgóczi Dóra új regénye, a Fiatalságra ítélve, amiben a főhős Angéla annyira azzal van elfoglalva, hogy fitté és egészségessé tegye magát, hogy észre sem veszi, amint széthull körülötte házassága. Aztán már nem fitt és egészséges akar lenni, hanem azt megmenteni.

Ha mégis inkább vagyunk megszállottak, vagy nincs családunk, esetleg teszünk az egészre és mindenáron futni akarunk, akkor viszont még könnyedebb választásnak tűnik Christopher McDougall: Futni születtünk című sportkönyvvel, ami ugyan nem regény, viszont akár ismeretterjesztő könyvnek is beillik, mivel megismertet a Mexikóban élő tarahumara indiánokkal, az amerikai ultrafutó társadalommal, a szerző futással kapcsolatos egészségügyi problémáival, de szó esik az emberi faj kialakulásáról és fejlődéséről is, amelyben döntő szerepet játszott a fajunkra jellemző lassú, ám kitartó futás.

Ha se a dráma, se a sport, akkor mi is lehetne megfelelőbb, mint egy skandináv krimi? Itt is van nekünk Jo Nesbo és az ő Kísértet című könyve, ami egy új narkó körül forog. Van benne gyilkosság és letartóztatott gyanúsított is, mégis erős kísértés, hogy valami más is bűzlik Osloban. Előfordulhat persze, hogy már a könyökén jönnek ki a drogos sztorik, ami nem is lenne meglepő. Tavaszi stranos/erkélyen pihenős délutánra, de méginkább romantikus naplemente mellé ellenpontnak tökéletes J.R. Ward Egy felejthetetlen hölgy című írása, ami a béna cím ellenére inkább tűnik erotikus thrillernek, mint bármi másnak. Arról van szó, hogy akad egy gazdag nők lemészárolására specializálódott sorozatgyilkos, ezért Grace Hall(!) testőrt kap, akivel persze összejön és együtt izgulnak, megöli-e a nőt az őrült. Na jó, ennél azért egyel bonyolultabb a sztori, de nyilván ezért fogják elolvasni a könyvet.

Végül, de persze, hogy nem utolsó sorban itt van Jeffrey Archer és az ő Féltve örzött titkok című történelmi regénye, hogy a múltba vágyóknak is kedvezzünk. A könyv természetesen egy ötkötetesre tervezett sorozat harmadik része (Majd az idő eldönti, Apám bűne), így nem árt, ha gyorsan befaljuk az első kettőt is a nagyobb élvezhetőség reményében. Mivel az egész összesen 1242 oldal még simán be lehet fejezni a nyári olvasmányos ajánlónkig.

Oszd meg másokkal is!
Mustra