no

Ezt nézze Szenteste!

A tévézés szinte minden karácsony este szerves része, már abban az áldatlan esetben, ha van otthon ilyen készülék. Realista becslésünk, hogy még mindig többeknél van, mint nincs, így körbenéztünk, hova érdemes kapcsolni, attól függően, hogy a családdal akarunk-e mozizni, vagy éppen egyedül vágyunk valami romantikus filmre. Mindezek mellett itt vannak a Szentestei Stílfilmek, amiket csak azért kell megnézni, mert jók.

Mivel Szenteste mégis csak a család az első, így először közös tévézésre invitáljuk önöket már reggel tíztől, hiszen az M1 ekkortól adja le a Győri Nemzeti Színház Al Addin című előadását felvételről. A színművet a rendező- forgatókönyvíró Kszel Attila nemcsak gyerekeknek ajánlja, így ha van, ki feldíszítse a fát, együtt ülhetünk le a tévé elé. Az HBO viszont 11.50-től adja le a Csizmás, a kandúrt, ami elé viszont a gyereket egyedül is le lehet ültetni, ha érthető okokból mégsem érnénk rá. Persze kérdés, nem ragad-e a szülő is a készülék előtt. Ha a színház sok, HBO-nk meg nincs, akkor ott az RTL Klub, ami szintén tíztől vetíti az eredeti Mary Poppinst, 1964-ből. Estére kifújnak a jó családi programok, és ha már ősrégi filmek közül kell választani, akkor a Reszkessetek betörők helyett inkább legyen már a Ben Hur 19.25-től az ATV-n, vagy nyolctól a Diótörő az M1-en.

Ha egyedülállóként a Szenteste nagy részét úgyis otthon töltjük, akkor ez az este a legalkalmasabb arra, hogy várjuk a csodát, mi mással mint vicces, romantikus filmekkel. Ebből már jóval barátságosabb a kínálat,  és ezt is elkezdhetjük már kora délután, hiszen ott van a Cinemaxon a Mária szerelmei 14.45-től. A címe ellenére ez sem bibliai témájú, arról szól, hogyan tesz tönkre egy kapcsolatot a háború, Nastassja Kinskivel és John Savage-dzsel a főszerepben, 1984-ből. Ha délután még a nagynéninek csomagolunk lázasan, akkor igyekezzünk, ma gyorsan le kell tudni ugyanis a vacsorát, hiszen 20.50-kor kezdődik a Story4-en a Szerelem a végzeten, és igen, tíz perccel ezután startol minden idők legromantikusabb karácsonyi filmje, az Igazából szerelem a Viasat3-on – ha még nem unnák. Ehhez már tényleg csak hab a tortán, hogy kilenctől az AXN leadja a Koktélt, de azt már szerencsére tényleg annyiszor láttuk, hogy el lehet viselni, ha néha kimarad. A TV2 bezzeg késő estére rakta a romantikát, tizenegykor kezdődik a P.S. I Love You, amiben Hilary Swank nem tudja feldolgozni, hogy meghalt a férje, Gerard Butler.

Végül öt műsor, amit a Stílfűrész ajánl, bár nem szerepel bennük se Mikulás, se Jézuska. Az első szintén korán, reggel kilenc ötvenkor kezdődik a Cinemaxon, és nem más mint A nyerő páros, Robert Redford sármjával 1970-ből. Estig aztán be sem kapcsolnánk a készüléket, de végül fél kilenckor A naprendszer hét csodája miatt odaugranánk a Spektrumra, hogy megtudjuk, milyen szép bolygók működnek közvetlen környezetünkben. A Hálózat Tv-n persze még így is lecsúsznánk a 21.10-kor kezdődő A Kilimandzsáró hava elejéről, de mivel 117 perces a film, ezért bőven lenne időnk felzárkózni. Ezek után majdnem éjjel egyig pihentetjük a szemeinket, de ha mégis elnéztünk valahová ezen az estén, érjünk haza addig, mert 0.50-kor kezdődik a Filmmánián Woody Allen Férjek és feleségek című filmje, amiért mindig érdemes akár álmunkból is felkelni. Van még egy ilyen, és azt is játsszák, a Szenteste szórakozók legnagyobb örömére: 1.20-kor kezdi a Viasat3, és nem más, mint a Taxisofőr. Mi a karácsonyi hangulatot inkább a Berlin felett az ég megnézésével érnénk el, de azt persze soha nem játssza semelyik tévé...

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek