Bátorság és félelem Feldmárral és az 53 magyar játékfilm

November 1. Csütörtök

Akkor szólunk, hogy holnap lesz halottak napja, ma mindenszentek vannak, de azért érdemes már ma nyakunkba venni a város temetőit, mert ilyenkor nyújtanak igazán szép látványt. Amennyiben nincsen kedvük épp ma halottaikra emlékezni, vagy csak simán valami vidámabb dolgot keresnek, akkor hallgassák meg a berlini Sven Weisemann első magyarországi koncertjét az Akvárium Klubban, a szervezők különösen a kifinomultabb house és technorajongóknak ajánlják a koncertet, bármit is jelentsen ez. Ilyen, el lehet dönteni, ez kifinomult techno-e.

November 2. Péntek

Debussy-ről szól a mai este héttől kilencig a Müpában. Az éppen betegeskedő Kocsis Zoltán nevével fémjelzett sorozat a francia zeneszerző művészi pályájának és életútjának állomásait mutatja be. Ezek az estek nem hagyományos értelemben vett koncertek, inkább összművészeti előadások, hiszen a zene mellett az irodalom is hangsúlyos szerepet kap bennük, olyannyira, hogy színészek mutatják be Verlaine és Rimbaud verekedését, Novák Eszter rendezésében.

November 3. Szombat

Míg Michael Flatley végighaknizza egyszerre történő ugrabugrálással kishazánkat, mi nyugodtan vigyük megunt, ámde szép állapotban lévő faragott tökünket az Állatkertbe, ahol még holnapig tart a Halloween és az őszi szünet. Igen, kicsit rákattantunk a tökökre, és?

107093660
Stefan M. Prager

November 4. Vasárnap

Nincs mit tenni, ha egyedül az Akvárium Klub képes normális programot összeállítani erre a Halloweentől túlzsúfolt négynapos ünnepre, akkor megint náluk fogunk kikötni. Merthogy ők hozzák el nekünk a The Tiger Lillies-t, aminek ezen a napon kábé egyedüli alternatívája Péterfy Bori és bandája. Gondolom, nem is kérdés, miért választjuk sokkal inkább a brit triót, akik prostituáltak, stricik, drogosok, kocsmatöltelékek, bűnözők, zsebesek, lecsúszott, vagy soha fel sem emelkedett művészek, bohémek különös világát teremtik meg zenéjükkel, felidézve a dickens-i Anglia hangulatát. Valahogy így:

November 5. Hétfő

No, akkor ünnepek egy rövid időre letudva, áll minden vissza a régi kerékvágásba, kész szerencse, hogy mostantól egészen jövő év április 14-ig nosztálgiázhatunk a régi magyar mozira emlékezve. Az 53 magyar játékfilm a huszadik századból elnevezésű rendezvény a múlt század nagyjait szeretné megismertetni elsősorban a fiatalabb korosztállyal. Az érdeklődők minden hétfőn nézegethetnek régi magyar filmeket, elsőként rögtön 1947-ből Szőts István Ének a búzamezőkről című alkotását.

November 6. Kedd

Feldmár András pszichoterapeuta újra Budapesten jár, ennek örömére két nap is előadást tart az Általános Vállalkozási Főiskolán, kedden a Bátorság, szerdán pedig a Félelem témáját járja körül először Fullajtár Andreával, majd Dolák-Saly Róberttel. Az előadások teljes bevétele jótékonysági célt szolgál: a Soteria Alapítvány égisze alatt létrejött Menedék Program működhet belőle. A Menedék Program olyan, a környezetük számára zavaró, vagy zavart fiataloknak nyújt segítséget, akiknek valamilyen oknál fogva nincs igazi otthonuk, ahol valóban otthon érezhetnék magukat, ennek híján pedig nagy valószínűséggel pszichiátriára kényszerülnének. Szerintünk érdekesnek ígérkezik...

feldmar

November 7. Szerda

Ha sok már Feldmárból, akkor ma örüljön annak, hogy elkezdődött a tizedik Környezetvédelem Hónapja a Francia Intézetben. Bizony, decemberig gondolhatunk környezetünkre, bár nem tudom, hogy ez miért pont a franciáknak jut eszükbe a mi fővárosunkban. A programban az ilyenkor releváns előadások mellett filmvetítések, kiállítások és játékos programok is helyet kapnak, a szervezők szerint pedig a rendezvény lehetőséget nyújt a magyar-francia tudományos, technikai, gazdasági, vidéki és egyetemközi együttműködés megerősítésére. Ha ez önök szerint is így van, akkor nosza.

Érdekességek