Star Wars snowboardparkot kaptak a megszállott sci-fi rajongók

Idén 100 éves az első sci-fi, és 35 éve mutatta be George Lucas a Csillagok háborúját. Hülyébbnél-hülyébb tárgyak és események várhatóak az évforduló alkalmából, máris itt van például a Star Wars snowboardpark Kaliforniában.

Május 25-én lesz 35 éve, hogy bemutatták a Star Wars filmek kezdődarabját, melynek sikere azóta is töretlen, még ha az azóta készült részi nem is mind ütik meg a mércét. Az alkalomhoz egy másik évforduló is köthető, ugyanis idén 100 éves az az Edgar Rice Burroughs által írt sci-fi alapmű, mely megihlette a Star Wars alkotóját, George Lucast is.

A Csillagok háborúja évfordulóból hasznot remélve a snowboardgyártó Burton a kaliforniai Sierra at Tahoe-ban megnyitotta az első Star Wars snowboard parkját. Az elszeparált, Endor bolygóra emlékeztető helyen leginkább a kiskorú sí- és Yoda- rajongókat várják.

Természetesen a Lucas-féle merchandise gépezet is beindul, a modernkori mese emléktárgyait a Lucasfilm és a Burton közös együttműködésében májusban dobják piacra. A 35 éves évfordulóra utalva korlátozott számban, mindössze 35 darab üvegvitrinben vásárolhatunk például R2-D2 és C-3PO szobrokat 1800 és 6000 dollár között (396.000 és 1 320 500 forint). A két robot a hatrészes filmeposz mindegyik részében szerepel, párosuk azóta már egyik leghíresebb páros a filmtörténetben. Ehhez jellegzetes egyéniségük is hozzájárul, a fontoskodó tolmácsrobot mellett a mindössze 1 méter magas, kizárólag füttyjelekkel kommunikáló R2 asztrorobot például képes emberi megnyilvánulásokra, és kettejük közül ő az, aki ismeri a Skywalker-család történetét.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek