Az Abigél lesz az új Sorstalanság?

Háromnapos castingmaratont szerveztek a zuglói Csanádi Árpád Általános Iskolában, hogy megtalálják a szereplőket Szabó Magda Abigél című regényének filmes remake-jéhez. Bánfalvy Ágnes rendezi a filmet, Szikora János a színielőadást.

Nagyjából ötvenen álldogáltak kedden a Csanádi Árpád általános iskola első emeleti folyosóján. A válogatást a jövendőbeli rendező, Bánfalvy Ágnes vezeti, aki eredetileg színésznőként vált ismertté, többek közt épp az Abigél című regényből 1978-ban készült, Zsurzs Éva rendezte tévésorozatban Torma Piroskát alakítva. Mint mondja, már az első napon több mint százan vettek részt a szereplőválogatáson, és nagyon sok ígéretes jelentkező volt köztük. Hozzátette azért azt is, hogy amint a Sorstalanság című film előtt is hetekig keresték a Köves Gyuri szerepére legalkalmasabb jelentkezőt, így ők sem sprórolnak az idővel, és addig folytatják a szereplőválogatást, amíg össze nem áll a tökéletes szereplőgárda.

Szabó Magda ifjúsági regénye, az Abigél 1970-ben jelent meg először a Móra Könyvkiadónál. Számos kiadást ért már meg a könyv, készítettek belőle tévésorozatot is 1978-ban, majd hangoskönyvet és musicalt is. A történet középpontjában Vitay Georgina áll, akinek elkényeztetett kislányból hirtelen megfontolt, felelősségteljes felnőtté kell válnia, hogy a saját és apja életét mentse a II. világháború idején. A Szikora János rendezte színházi előadást 2012. június 8-án mutatják be a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a film forgatását ősszel kezdik el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek