A lenge, csipkés menyasszonyi ruha a menő

Zanza!

A királynői stílus fölött eljár az idő, a divatos menyasszonyi ruha fémes csillogású, vagy csipkés, aszimmetrikus pántú, vagy a háton mélyen dekoltált.

esktrend_mA legdivatosabb kiegészítő a gyöngy, az esküvői fotózás terén pedig a falmászás, vagy aratás közbeni ruharombolás a legmenőbb.

„A barokkos, királynői stílus nem trendi ma már se a menyasszonyi, se a koszorúslány ruhák esetében. Az abroncsos ruháknak leáldozott, azon túl, hogy lehetetlen benne a tömegben közlekedni, külön segédet kellett keríteni, ha az ara a mosdóba készült. Ehelyett ma a menyasszonyi ruháknál szinte láthatatlan merevítéseket alkalmaznak a tervezők vagy éppen semmit, hiszen a lenge, a test vonalát követő szolidabb modellek vannak divatban, amelyek nem is igényelnek komolyabb merevítést" - adta közzé a trendelőrejelzéseit hírlevelében a Navona divatstúdió.

Végre eltűnnek a műszálas menyasszonyok

A stúdió divattervezője Megla Rózsa az idei menyasszonyi ruhadivattal folytatta. Eszerint idén inkább a szabás, a vállak, dekoltázsok vonala lesz érdekesebb. Az aszimmetrikus, harántvonalas, félpántos felsőkialakítású ruhák lesznek a népszerűek. Ismét előkerül a fodor és a csipke, amit esküvői öltözetekhez egyébként is többet használnak a tervezők, de idén még inkább hangsúlyosak. Előtérbe kerülnek a természetes alapanyagok, és végre háttérbe szorulnak a műszálas alkalmi ruhák.

A nemzetközi esküvői ruha trend is a letisztultabb színek és fazonok irányába indult el, bár látható, hogy ez az iparág sosem a nagy fejlesztésekről szól. A virágdíszítés néhány évvel ezelőtt jelent, és évről évre egyre visszafogottabb lesz. Nem úgy a gyöngyök, amelyek hangsúlyosak a ruhákon, és kiegészítőként is megjelennek. Idén a fehér és ekrü színek mellett a fémes árnyalatok lesznek a keresettebbek a divattervezők trendelőrejelzései szerint. A menyasszonyi ruhapróba pszichológiájáról pedig itt ír bővebben esküvői szakértőnk.

 

esktrend_2

 

A szokatlanabb türkiz, királykék, fukszia megy

Visszatérve a Navona tanácsaira, a szalon munkatársai a koszorúslányok esetében kiemelték, hogy továbbra is az elvárás, hogy öltözzenek össze. „A barátnőket vagy fiatal lány családtagokat előre készítsük fel arra, milyen színű, fazonú ruhák jöhetnek szóba, hogy a parttalan vitáknak elejét vegyük. Érdemes az 'egyszerű és nagyszerű' elvet követni"- tanácsolják a szalon munkatársai. Ami a színeket illeti, a hagyományos barack-rózsaszín-pink-lila színek mellett a szokatlanabb türkiz, királykék, fukszia, napsárga és almazöld árnyalatok is mennek most, a döntéskor érdemes figyelembe venni a koszorúslányok szem és hajszínét, valamint ízlését.

esktrend_1

Az örömanyáknak továbbra is a legjobb megoldás a kosztüm, ami lehetőleg hasonló.

„A leendő anyóst és vendégeit összeöltöztetni a násznéppel viszont elég nagy kihívás, és az esküvői előtti összeveszést is magában rejti. Nem is kell egyformaságra törekedni - ennyi nővel egyezségre jutni valószínűleg képtelenség is -, viszont az árnyalatok, a szoknyák hossza, a kosztümök szabásvonala, díszítése legyen összhangban. A fotókon mindenképp egymás mellé kerülünk, jó, ha ezek az alapvető formaságok összhangot tükröznek."

A ruharombolók éve

A ruhatervezők egy része szereti hangsúlyozni, hogy színes menyasszonyi ruhát is fel lehet venni a szertartásra, sőt, a városi embert a bordó vagy fekete ruha látványa sem rázza már meg különösebben, ennek ellenére a színes esküvői ruhák trendje nem terjedt el, a legtöbben tartják magukat az ízlésesnek vélt hagyományokhoz.

esktrend_3

A mostani esküvői fotózási trend annál inkább progresszív. Mint arról már beszámoltunk, a szűk körben terjedő Trash the dress mozgalom képviselői szerint menyasszonyi ruhát jó esetben csak egyszer hord az ara, utána már csak a lomtalanításkor gondolkozik a sorsán. Azért, hogy a feleslegessé vált öltözék tudjon még örömet okozni, kitalálták, hogy az esküvő után tönkreteszik azt. Ennek a módja, hogy szokatlan helyszínen és helyzetben fotózzák a menyasszonyt, például autómosóban, traktoros bevetéskor, falmászás közben, aratáskor a mezőn, és a happening alatt a ruhának is vége. Ezek a kreatív fotók az esküvői fényképalbum részei lesznek.

Fotók: Navona

 

Blogmustra