Vera Wang a hétköznapokon is romantikus

Amerika kedvenc tervezője, a gazdag celebek esküvői ruháiért felelős Vera Wang legújabb prêt-à-porter kollekciójában sem távolodik el nagyon az esküvői dress code-tól, de sokkal több színt használ.

Oscar de la Renta és Carolina Herrera mellett Wang a legnépszerűbb esküvői ruhatervező az amerikai celebek és gazdagok körében. De a leginkább az államokban körülrajongott tervező nem csak gyönyörű mennyasszonyi ruhákon dolgozik: nyárra modern hétköznapi viseleteket dobott piacra prêt-à-porter kollekciójában. Természetesen Wang hétköznapi viseletei is elegánsak, drámaiak és romantikusak: a pasztell színű, virágmintás és légies kreációkat már a harmadik egymást követő szezonban népszerűsíti Shu Pei - a modell egyébként a Carter Smith üvegházban pózol üres tekintettel.

A Manhattanben felnőtt Wang jómódú kínai bevándorló családjának köszönhetően a legjobb amerikai és francia iskolákba járhatott, így 23 évesen hamar vezető pozícióba került az amerikai Vogue-nál, majd onnan Ralph Laurenhez igazolt át. Első esküvőiruha-szalonjában Christian Dior, Carolina Herrera és Guy Laroche ruháit árulta, nem sokkal később megjelent saját nevét viselő esküvőiruha-kollekciója is.

Wang ruhái nem kölcsönözhetőek, egy-egy klasszikus darabért dollárezreket adnak ki, akik megtehetik: például Petra Ecclestone és Kim Kardashian. Az 51 éves Wang elsősorban esküvői ruháiról híres, de Goldie Hawn, Charlize Theron, vagy a stílusosan öregedő Anjelica Huston többször az ő estélyi ruhájában jelent meg a vörös szőnyegen. Többek között olyan hírességek mentek férjhez Vera Wang ruhában, mint Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Chealse Clinton, vagy épp a fent említett celebnők.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek