Taroltak a macskanők - a Sziget legextrémebb ruhái

Arról minden évben szó esik, hogy miben érdemes kimenni a Szigetre és miben nem, azt is összefoglalják, hogy mi az aktuális fesztiváldivat. A fellépők ruhájával viszont nemigen szokás foglalkozni, esetleg a koncertbeszámolóban megemlíti fél mondatban a kritikus. Pótlandó az űrt, a Sziget hét legelképesztőbb kosztümje következik. Ezzel búcsúzunk a fesztiváltól.

Nem állítom, hogy egy együttesnek vagy énekesnek feltétlenül kötelessége, hogy szemkápráztató jelmezben lépjen a színpadra, de azért valljuk be, egy lendületes show-n bizony a zenészek megjelenése is nagyot tud dobni. Bár őrült sok koncertből lehetett válogatni, mégis nehezen sikerült egy maroknyi olyan fellépőt találni, aki odatette magát ruha terén. Íme a kedvenceink és a legnagyobb fiaskó.

A legdögösebb: Prince

Fotó: Kováts Dániel
Fotó: Kováts Dániel

Egyszerűen nem volt kérdés, ki lesz a kategória királya. Nemcsak, hogy árad belőle a szex, de az is egészen biztos, hogy senki más nem tudna ugyanígy viselni egy vörös bársony öltönyt feltűnő gyémánt ékszerekkel, mint Prince. A fekete-fehér szettje sem volt kutya, neki még a fehér jeti-csizmát is elnézzük, és ne feledkezzünk el arról, hogy az énekesnői is bitang jól néztek ki.

A leggalaktikusabb: Empire of the Sun

Fotó: Kékes Szaffi / Index.hu
Fotó: Kékes Szaffi / Index.hu

Az ausztrál zenekar külön látványvilágot kreált az első lemeze köré, most is ezeket a jelmezeket láthattuk a Szigeten. Kék és arany tónusban játszott minden, egyszerre nagyon sci-fi és emlékeztet inka uralkodókra óriási fejdíszekkel, fényes, szűk kezeslábasokkal, teljes, transzvesztitákat is megszégyenítő űrsminkkel.

A legsötétebb: Skunk Anansie

Fotó: Kékes Szaffi / Index.hu
Fotó: Kékes Szaffi / Index.hu

Ha van szuggesztív előadó, aki már ránézésre is egyszerre ijeszt és babonáz meg, akkor az Skin, a Skunk Anansie kopasz, néger énekesnője - főleg, ha kitátja a száját. Ezúttal egy csillámos, fekete, testrefeszülő overálra és egy gigantikus, fekete tollakból készült válldíszre esett a választása, amitől csak még félelmetesebb lett a megjelenése.

A legpatentabb: Hurts

Fotó: Botond Márton/ kellegyfotos.com
Fotó: Botond Márton/ kellegyfotos.com

Több zenekar is igyekezett elegánsan színpadra lépni, de senki sem tette ezt olyan következetesen és kifogástalanul, mint a Hurts tagjai. Borotvaéles szabású, pontosan passzoló öltönyök, lenyalt haj - egyszerűen minden a helyén, sehol egy makula. Ha tehetnék, biztos az izzadságot is eltüntetnék magukról koncert közben.

A legdiszkósabb: Terry Poison

Fotó: Galántai Zoltán /Sziget.hu
Fotó: Galántai Zoltán /Sziget.hu

Az izraeli banda énekesnője, Louise Kahn is macskanő ruhában állt a közönség elé, csakhogy az ő stylistjuk a diszkókorszakból merített ihletett, mert az arany csillámokkal díszített ruha akár a legendás Studio 54-ben is feltűnhetett volna. De a balján játszó gitáros lány sem volt piskóta fehér tollakkal díszített szerkójában.

A legaranyosabb: Kate Nash

Fotó: Huszti István / Index.hu
Fotó: Huszti István / Index.hu

Az angol énekesnő maga volt a megtestesült cuki, kissé bénácska szomszédlány, aki sütit süt, megeteti a kóbor macskákat és mindig van valami fura a sminkjében: csíkos, rafinált ujjú ruháját akár ő maga is varrhatta volna. A rúzsát a nagy hévben tényleg végigkente az orrától az álláig, de ezután végképp nem csoda, hogy feleségül akarták venni.

És a legtopisabb: Marina and the Diamonds

Fotó: Kékes Szaffi / Index.hu
Fotó: Kékes Szaffi / Index.hu

Bár kétségkívül látványos volt, Marina Diamandistól sokkal jobbra számítottam. A megszokott barna, hullámos haja helyett most valami kihidrogénezett csepűfészek ült a fején, a ruhái pedig simán ízléstelenek voltak, és ez a klipjeit ismerve furcsa húzás volt. Bár a giccset is lehet viccesen művelni, de Marina pöttyös műselyem pizsamaingben, patacipőben, később pedig pink estélyit húzva a pólójára leginkább egy koszlott Barbie és egy fejőlány keverékére hasonlított.

Oszd meg másokkal is!
Mustra