Szexepiljük a görbe orr, kancsalság - az új topmodellek

A természet adta esztétikai melléfogások ma akár kincset is érhetnek, ékes bizonyítékai ennek azok a modellek, akik sikere valamely összetéveszthetetlen torzításnak köszönhető: elálló füleik, görbe orruk vagy éppen kancsalságuk az, ami sikerre vitte őket.

Aki cseppet sem ismeri ki magát a divat világában, az talán csodálkozva lapozza át a világ legkeresettebb modelljeinek online nyilvántartásait. Szemmel láthatóan a klasszikus szépségek ideje végleg leáldozott, a szabályos és hibátlan arcok helyett ma már a tökéletlen, szabálytalan, aszimmetrikus, olykor csúnyácska lányok diktálják a divatot, írja a Glamour.de.

Magdalena Frackowiak lengyel modell szexepilje a szemeiben rejlik, a picit kancsal lányt pont ezen adottsága miatt tartozik a legkeresettebb modellek közé. A finom hiba miatt egy naiv lány benyomását kelti, amit a tervezők nagyra értékelnek.

Alla Kostromicheva (25) kemény vonásainak köszönheti egyediségét, az ukrán modell szigorú tekintetével, feszes szájával és éles vonásaival került be a legnagyobbak közé, olyan neves divatmárkáknak dolgozott már, mint Yves Saint Laurent, Dior, Kenzo, Louis Vuitton vagy Valentino.

Hanne Gaby Odiele belga modell mindössze 23 éves, és szintén nem tartozik a tucat kategóriába, a fiatal lány védjegye a karakteres homloka és arcszerkezete, ami kislányos összhatást eredményez. Olyan nagy nevek és divatházak kaptak utána, mint Marc Jacobs, Chanel, Calvin Klein és Givenchy, de Karl Lagerfeld is előszeretettel alkalmazza.

A 19 éves Nimue Smit kislányosságának köszönheti sikerét, apró arca, lefelé ívelő szája és elálló fülei miatt egyáltalán nem tartozik a hibátlan arcú modellek közé, természetes adottságai mégis meghozták számára a sikert, Prada, Armani, Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana, Calvin Klein és Louis Vuitton arca is volt már.

Az orosz Tanya Dziahileva 2005-ben kezdte a modellkedést, az akkor 14 éves lány iránt óriási volt a kereslet, Prada, Alexander McQueen, Chanel és Chloé kifutóin szaladt az izgalmas kék szemű, hegyes és elálló fülű törékeny lány.

A Calvin Klein egykori arca, a Chanellel is dolgozó, holland Lara Stone (27) megint csak nem tartozik a klasszikus szépség kategóriájába, felső, szétálló metszőfogai, mérges tekintete és furcsa járása mégis a legkeresettebb modellek közé emelték. Olyannyira sikeres és keresett arc, hogy 2010-ben a models.com világelső modellé szavazta meg a Top 50 Models Women listán.

A szintén holland származású Daphne Groeneveld-ért  (17) ölre mennek a legnagyobb tervezők, akit különös arca miatt szeretnek. A lányt szétálló szemei, szokatlanul telt ajka és vastag szemöldöke emeli ki hibátlan arcú modelltársai közül.

Lindsey Wixson értéke is összetéveszthetetlenségében rejlik, a 94-es születésű lányt hosszú, elálló fogai, csücsöri szája és kiemelkedő szemei teszik egyedivé. John Galliano, Versace, Miu Miu, Jill Stuart és Alexander McQueen kampányaiban is szerepelt már, a models.com előbb említett listáján pedig szintén előkelő helyen szerepel.

Lily Aldridge, a Victoria's Secret jól ismert arcának kishúgát sem kell félteni, bár Ruby Aldridge hosszú haján kívül semmiben nem hasonlít testvérére, hosszú arca, kerek szemei, hosszú és hegyes orra miatt annyira elüt az átlagtól, hogy ezzel kapásból a legjobban keresett modellek közé tornászta fel magát. Divatkörökben úgy tartják, hogy a tökéletlen testvér arcát könnyebb megjegyezni, mint a meseszép Lily-ét.

A most 19 éves Karlie Kloss sikeres balerinaként kezdte pályafutását, 13 évesen azonban felfedezték, és még ugyanebben az éven a People magazin a legjobb modellnek választotta, akit megint csak nem hibátlan adottságai miatt szeretett meg a divatvilág, olyannyira nem, hogy gyakran zombihoz hasonlítják. A models.com listáján Karlie a negyedik helyet birtokolja.