Antiszemita támadása miatt letartóztatták a Dior vezetőjét

John Gallianót erőszakoskodással és antiszemita megnyilvánulásokkal gyanúsítják, miután egy kávézóban rárontott egy párra. Sokak szerint a tervező kirohanása betudható annak a nyomásnak, ami a közelgő párizsi divathét miatt nehezedik rá.

Letartóztatták a Christian Dior vezető tervezőjét csütörtök este Párizsban. John Gallianót erőszakoskodással és antiszemita megnyilvánulásokkal gyanúsítják.

Nem tudni, miért támadt a párra

A botrány egy kávézóban robbant ki, Párizs Marais kerületében, amikor Galliano elkezdett üvöltözni és rátámadt egy párra. A rendőrségi források szerint még nem világos, miért kezdte zaklatni őket, azt sem tudjuk, hogy ismerték-e egymást korábban. A tanúk kihallgatása után kiderült, hogy Galliano durván káromkodott és antiszemita megjegyzéseket tett, mielőtt neki rontott a párnak.

Sokak szerint a tervező kirohanása betudható annak a nyomásnak, ami a közelgő párizsi divathét miatt nehezedik rá, illetve a Kate Moss számára tervezett esküvői ruhája is a héten debütált. A tervezőt bevitték a rendőrségre, ahol a teszt kimutatta, hogy erősen ittas állapotban követte el mindezt. Ezek után hazaengedték és büntetést egyelőre nem szabtak ki rá.

Az eset azoban nem marad következmények nélkül, a Dior közleményt adott ki, miszerint amíg nem tisztázódik az eset, felfüggesztik John Gallianót. A divatház vezetője, Sidney Toledano nyilatkozatában elhatárolódott a rasszizmus mindennemű megnyilvánulásától.

Oszd meg másokkal is!
Mustra