Partihangulat: 5 tipp a csillámos sminkhez

Szilveszterkor, amikor előkerülnek a legidiótább parókák, senki sem fog megbotránkozni, ha adunk a hangulatnak a sminkkel is. Elő a csillámporos tégelyekkel, de előtte vegyük végig az alapszabályokat, hogy ne legyen olyan az eredmény, mintha egy ideges bohóc tekert volna égősort a feje köré.

1. Válasszunk körültekintően!

A hobbiboltokban kapható csillámot ne használjuk arcra! Ezen kívül a csillámos szemceruzákat is kerüljük, mert bármilyen krémes a ceruza, a benne lévő darabkák karcolhatják a szemhéj bőrét. Ha csak egy csíkot szeretnénk, vagy esetleg mintákat rajzolni, akkor inkább vegyünk csillámos szemhéjtust.

2. Alapozzunk neki!

A glitterpor nemcsak a ruhánkat, hanem az arcunkat is könnyen beterítheti. Ezért egyrészt, hacsak nem akarjuk, hogy MINDEN tele legyen fénylő részecskékkel, előbb a smink, utána a ruha. Másrészt érdemes egy semleges színű, krémes szemfestékkel alapot adni a csillámnak, ami a helyén tartja. Kezdők válasszanak első körben apróbb szemcsés port, az könnyebben eldolgozható.

3. Ne keverjük!

Figyeljünk az árnyalatokra, főleg, ha másik alapszín fölé kerül: az arany glitter meleg tónusokhoz illik, mint a narancs, a barna vagy az olívazöld, míg az ezüst csillámhoz a hideg színek passzolnak, mint a kék és a lila.

4. Tartsunk mértéket!

Ha a szemfesték eleve csillámos, akkor a szájfény ne legyen az, és fordítva. Senkinek sem javasoljuk, hogy az egész szemhéját pilláktól szemöldökig kifesse: ez a kifutón lehet, hogy látványos, de az életben inkább bohócszerű. Maradjunk a mozgó szemhéj területén, és a szem alatti csillámmal is csak óvatosan. Több divatbemutatón is használtak brutális vörös csillámos rúzst a sminkmesterek, szilveszterkor ez sem tilos, de akkor a szemfestéket fogjuk vissza.

5. Alvás előtt mossuk le!

A csillámos másnap még a pandaszemeknél is rosszabb, szedjük le még lefekvés előtt. Ha az arclemosó nem elég, akkor az elvándorolt darabkákat ujjunk köré tekert celluxszal, óvatosan össze lehet gyűjteni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek