Meleg pulóverekkel és szarvasfüllel indul az ősz

A Kepp Showroom tervezőinek 2011/12-es szezonra készült őszi-téli kollekcióját a hordható és extrém ruhadarabok illetve kiegészítők kettőssége jellemzi.

Hajdú Anett, Havancsák Teréz, Hofstädter Szandra és Kovács Adél júniusban szereztek MA diplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán, különböző szakirányokon, lefedve az öltözködés különböző területeit. A tervezők autonóm munkáikat úgy alakították, hogy azok külön-külön, illetve egymás mellett is izgalmas képet mutassanak és megállják helyüket.

Havancsák Teréz a téli, havas tájban megjelenő árnyékok inspirálta ruhái kontrasztban állnak Kovács Adél makrokötött és a kötés illuzióját keltő printelt ruhadarabjaival, de mégsem teszik széttartóvá a kollekciót. Hajdú Anett szőrös marhabőr táskái az északon élő bundás állatok kontúrjaiból merít, míg Hofstädter Szandra irhából készült fasarkú cipői élénk színű műanyagokkal társulva fokozzák a tervezők merész elképzeléseit.

A KEPP ebben a szezonban is áttörti a visszafogottság határait, a fejen hordható állati stilizálással, a meghökkentő, emberi kezeket is magukban foglaló mintákkal - amelyeket letisztult formai megoldásokkal állítanak szembe. Legalább ilyen izgalmas a mesterséges és természetes színek ellentétével való játék is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek