Az úriemberek 5 szabálya Tom Ford szerint

Arra a divattervezőre, aki először mondta ki, hogy mindegy, milyen ruha van rajtad, ha ásványvizes palack, mobil és kiskutya van a kezedben, béna vagy, érdemes hallgatni.

A Gucci ennek a férfinak köszönheti egyik legnagyszerűbb időszakát. Bár a divatházat már rég elhagyta, azóta színészi és rendezői kvalitásait is megcsillogtatta. Érdemes hát figyelnünk, ha Tom Ford mesél arról, hogy mitől lesz egy férfiból úriember. Az öt pontot az Another Man magazin nyári számában olvashattuk először.

Tom Ford
Tom Ford

1. szabály

Akármikor kiteszed otthonról a lábad, mindig a lehető legjobban kell kinézned, mert ezzel jelzed tiszteletedet a körülötted lévő emberek felé.

2. szabály

Egy mai úriember dolgozik. Azok az emberek, akik nem dolgoznak, általában nagyon unalmasak és ők maguk is unatkoznak. Az igazi úriember szenvedélyes, és elkötelezi magát amellett, amivel hozzájárul a világhoz.

3. szabály

Fontos a jó modor, tudni kell, hogy milyen viselkedés a megfelelő az adott helyzethez. Én mindig kinyitom az ajtót a nők előtt, felsegítem a kabátjukat, és figyelek, hogy ők sétáljanak az utca fal felőli részén. Mindig állj fel, ha mások érkeznek az asztalodhoz vagy ha elhagyják azt!

4. szabály

Ne játszd meg magad, ne légy rasszista vagy szexista, és sose ítélj meg valakit a háttere alapján!

5. szabály

Egy férfi sose hordjon rövidnadrágot városban. A flip-flop és a sort sosem lehet megfelelő viselet a városban. A rövidnadrág csak is teniszpályán és a strandon megengedett!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek