Csak 3 perced van edzeni? Nem gond!

Néhány egyszerű gyakorlat segítségével pár perc alatt is felpörgetheted magad.

A személyi edző Nick Tumminello által összeállított nyúlfarknyi edzés három gyakorlatból áll: mindegyik gyakorlatot háromszor 20 másodpercig kell csinálni. A Women’s Health szerint kitűnő választás a gyakorlatsor, ha pár perced van csak, azt viszont szeretnéd maximálisan kihasználni.

Híd

Az elsősorban a feneket erősítő emelt lábas hídhoz egy padra vagy székre lesz szükséged. Feküdj hanyatt, helyezd nagyjából a vállszélességben a padra a sarkaidat vagy a lábfejedet, majd feszítsd be a feneked és emeld meg a csípődet, hogy a térdektől a vállakig egyenes vonalat alkosson a tested. A hátad mindig maradjon egyenes.

híd
Fotó: Shutterstock

Bolgár guggolás

Állj nagyjából 90 centiméternyire egy padtól, nyújtsd magad mögé az egyik lábadat, és helyezd a padra. Feszítsd be a hasad, majd egyenes háttal hajlítsd be a térdeidet, úgy, hogy a padra helyezett lábad is megközelítse a talajt. Egyenesedj fel és térj vissza a kiinduló pozícióba a másik lábad segítségével. 10 másodperc után cserélj lábat.

bolgár guggolás
Fotó: Shutterstock

Módosított fekvőtámasz

Egy sima fekvőtámasznak indul a dolog. A váll vonalánál kicsit szélesebb kartámaszból engedd le magad, majd a karok kiegyenesítésével párhuzamosan emeld meg a csípődet is, úgy hogy egy háromszöget formázzon a tested. Ezután ebben a pozícióban is hajlítsd be a könyöködet, majd told újra ki magad, végül térj vissza a kiinduló pozícióba. Ez egy ismétlés, csinálj annyit, amennyi belefér a 20 másodpercbe.

shutterstock 635078357
Fotó: Shutterstock

7 perced is akad edzeni? Még jobb! Bárhol elvégezhető alapgyakorlatokból álló gyorsedzésünkről itt olvashatsz.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.