Karcsúbb, vékonyabb combokra vágysz? Így érheted el!

Vastagnak érzed a lábaid? Egy megfelelő edzésterv és néhány apró trükk segítségével könnyen karcsúsíthatsz a combjaidon. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Olyan módszer persze nem nagyon létezik, amellyel elérhetnéd, hogy csak egy specifikus testrészről olvadjon le a zsír, a megfelelő táplálkozással, a kérdéses izomcsoportok megerősítésével és a testzsírszázalékot csökkentő mozgásformákkal ugyanakkor korántsem lehetetlen feladat karcsúsítani egy kicsit azokon a combokon.

Fogyás combból? Nem lehetetlen!
Fogyás combból? Nem lehetetlen!Fotó: Shutterstock

Kardió

A Women’s Health szerint természetesen a kalóriaégető kardióról sem szabad elfeledkezni: a mellesleg a lábakat is formázó biciklizés, futás és ugrókötelezés nélkül nem nagyon fogsz tudni csökkenteni a testzsírszázalékodon.

Azok a fájdalmas emelkedők

Ezen úgy is segíthetsz, ha időnként egy-két dombra is felfutsz/feltekersz, vagy növeled egy kicsit a futópad dőlésszögét. Nem véletlenül sokkal nehezebb felfelé: egyrészt a pulzust is megemeli a dolog, több kalóriát fogsz tehát elégetni, másrészt az alsótestet is nagyobb mértékben igénybe veszed majd az emelkedőkön.

Lábra gyúrás

A zsír eltávolítása persze csak az első lépés, emellett az sem árt, ha izmok is előbukkannak majd a háj alól. A kitörések, guggolások segíthetnek a szobrászkodásban.

Ne hagyd ki a reggelit

Az anyagcserét beindító első étkezésre mindenképp szükséged lesz. Az egyszerű szénhidrátok helyett a fehérjében, rostban és összetett szénhidrátokban gazdag reggeliket érdemes inkább előnyben részesíteni: így egy reggeli edzéshez is lesz majd elég erőd és megéhezni sem fogsz olyan gyorsan.

Sok kicsi sokra megy

A hatalmas főétkezések jelentette kalóriatöbbletet kisebb, fehérjét is tartalmazó miniétkezésekkel is elkerülheted. Ügyelj rá. hogy egy ilyen étkezések közé beszúrt nassolás során maximum 150 kalóriát vigyél be.

Vezess naplót

Első látásra egy kicsit kényszeresnek tűnik ugyan, az étkezések feljegyzése és a kalóriabevitel rögzítése ugyanakkor tényleg segít: egy kutatás szerint kétszer annyit fogynak azok, akik rendszeresen felírják, és így könnyebben észben is tartják, mivel hány kalóriát visznek be a szervezetükbe. A Women’s Health szerint heti fél kiló leadásához nagyjából napi 500 kalóriától kell megszabadulnod (az edzéssel elégetett kalóriákat is ide számítva).

Víz, víz, víz

Ha cukros üdítők és gyümölcslevek helyett minden egyes alkalommal vizet iszol, máris megspórolsz pár száz kalóriát. A megfelelő hidratáltság szintén elősegíti a fogyást, az étkezések előtti ivás pedig az étvágyad kordában tartásában segíthet.

Alvás

A kialvatlanság farkasétvágyat szül. Az alváshiányban szenvedők ráadásul többnyire a cukros/zsíros gyorskajákra kívánnak rá, ezért is megéri tehát rendesen kipihenned magad.

A génekről sem szabad azért elfeledkezni

A sokszor örökletes és családban maradó testformákat persze sok esetben a legradikálisabb edzéstervek sem fogják tudni tartósan megváltoztatni, a nap végén tehát akkor jársz a legjobban, ha elfogadod azokat a külső jegyeket, amelyeken úgy sem tudsz nyomtalanul eltüntetni.

Mustra