Égess 100 kalóriával többet, mint a futással!

A szemétszedéssel kombinált kocogás komplexebb mozgásforma, mint a sima futás, és idilli házassága a sportnak és a környezettudatos életmódnak.

A kocogás (jogging) és a csodásan hangzó svéd felvenni (plocka upp) szavak kombinációjából született meg a plogging. Ez a szabadidős tevékenység több izomcsoportot dolgoztat meg, mint a sima kocogás, és még a környezetnek is előnyére válik. 

shutterstock 1016011399

Cipelj vasat!

A praktikus, bár a sok hajolgatás miatt a sima kocogásnál valószínűleg egy fokkal sérülésveszélyesebb hibrid 2016-ban vált igazi mozgalommá: ekkor alakult meg az első ploggingcsoport. A hajolgatással, guggolással, szemétfelkapó-kitörésekkel, és az összegyűjtött szemét ide-oda hurcolászásával kombinált kocogás a Science Alert szerint egyébként óránként nagyjából 106 kalóriával éget el többet, mint a mezei kocogás. Ami természetesen továbbfokozható, ha fémhulladékkal a kezében szaladgál valaki.

Annyi mindent szeretek rajta! Máshogy állnak a nadrágjaim, karcsúbb a derekam…

Azt hiszem az egyensúlyozás és a nyúlékonyság teszi – lelkendezett egy újdonsült amerikai plogger.

Tokióban még nem nyerhetnek aranyat a svédek

Egyelőre nem tudni, vajon az olimpiákon is bemutatkozhat-e majd az új sport, de Mexikóban, Japánban és Indiában is alakult már ploggingra szakosodott csoport, szemlátomást terjedőben van tehát a dolog.

A Föld napján megrendezésre került első indiai ploggingpartin például 1200-an vettek részt. A képen csak álldogálnak ugyan, de valószínűleg futottak is azért. A plogging szót hiába a szádra ne vedd!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek