A fitneszedzők is nasiznak, igaz nem azt, amit te

A mandula igazi slágertermék a fitneszvilágban, de akad olyan is, aki a saját készítésű pirított tökmagjára esküszik.

A legfontosabb rágcsálnivalókkal kapcsolatos szokásairól a Popsugar kérdezett ki egy csapat személyi edzőt. Természetesen a fehérje szeletek is népszerűek voltak, de a magvak és a gyümölcsök is felkapott edzőeleségnek számítanak.

Jera Foster-Fell

A New York-i fitneszedző a szárított gyümölcsökre, azon belül is a szárított mangóra esküszik. „Az edzés előtt nagyjából 20 perccel elfogyasztott egyszerű szénhidrátok felpörgetnek, ellátnak energiával és lehetővé teszik, hogy a legjobbamat tudjam nyújtani.”

shutterstock 564172672

Yumi Lee Mathews

A Reebok CrossFit Lab társtulajdonosa edzés előtt és után is bevisz egy adag tejsavót. Erőedzés előtt egy 12 gramm fehérjét tartalmazó paleo készítménnyel tankol fel, edzés után pedig egy BCAA-kban, azaz elágazó láncú aminosavakban gazdag fehérjeturmixszal biztosítja az izmok regenerálódásához nélkülözhetetlen tápanyagokat.

Gunnar Peterson

Ő edzés előtt mandulavajjal  tankol fel, utána pedig egy Gatorade fehérje szelettel segít az izmain.

shutterstock 435931522

Nadia Murdock

A fitneszedző túlélőkészlete egy adag mandulából, egy kisebb csirkemellből és egy marék mazsolából vagy vörösáfonyából áll. A fehérjedús rágcsálnivalót, azaz a mandulát és a vésztartalék csirkemellet edzés után tömi be Nadia, aki egy szelet almával és egy adag mandula- vagy mogyoróvajjal éri el, hogy soha ne merüljön le az aksija.

Anna Kaiser

Ő a magas fehérjetartalmú, és mindössze 5 gramm cukrot tartalmazó kekszeit  cipeli magával, ha különösen zsúfolt a táncrend.

Latham Thomas

Az anyákra szakosodott szakértő egy kicsit kilóg a sorból: ő az, aki a saját készítésű, fűszeres, pirított tökmagra esküszik. A jóga után előszeretettel tökmagozó Thomas a magokban megtalálható triptofán miatt döntött úgy, hogy tökmagmogul lesz, a fehérje ugyanis a depresszió, a stressz és a szorongás tüneteire is jótékony hatással lehet.

shutterstock 511580158

Elisabeth Halfpapp

Elisabeth a mogyoróvaj szerelmese: mogyoróvajas-étcsokis szeleteket, és sima mogyoróvajas-lekváros szendvicseket tart a táskájában. Emellett sózatlan pörkölt mandulát is töm a zsebeibe.

Chris Sainsbury

A kevésbé megterhelő napokon egy negyed banánt majszol el Chris az edzések előtt, utána pedig avokádós-halas salátákat fogyaszt. Egy keményebb edzés előtt mindig rendesen eszik: kétórával az edzés előtt bevisz egy adag édesburgonyával és zöldségekkel kiegészített lazacot.

Edzések után ő is a mandulavajat preferálja: epret, áfonyát vagy feketeszedret turmixol össze egy adaggal a fitneszedzők között szemlátomást igencsak népszerű mandulavajból.

Mustra