Még a pocakos pasik is vonzóbbak a vékonyaknál

Persze leginkább izmosnak éri meg lenni. Legalábbis akkor, ha csajozni akar az ember. Egy kutatásban 160 nőt kérdeztek.

Egy edzőterembe járó, izmos férfitestek és nyeszlett egyetemisták fotóit összehasonlító vizsgálat szerint, ha csak a látszat számítana, akkor a nők minden esetben a kigyúrt felsőtesteket választanák - írja a Guardian. A kutatás eredményeinek némileg ellentmond egyébként, hogy bár a lefejezett felsőtestek alapján a kigyúrt férfiak a nyerők, egy másik kutatás szerint az arcok alapján már a nőiesebb vonásokkal rendelkező férfiak kerülnének kiválasztásra.

shutterstock 537943735

A kutatók 160 nőt kértek fel egyébként arra, hogy válasszanak az egyetemisták és a gyúrós urak közül, majd némi meglepetéssel konstatálták, hogy egy darab nő sem választotta a gyengébbnek tűnő felsőtestet, még akkor sem, ha egy vékony és egy kövér, de erősnek tűnő úr került egymás mellé. A hasonló tematikájú kutatások azon csúsztak el eddig a kutatók szerint, hogy fényképek helyett rajzolt felsőtesteket mutogattak a nőknek, a tényleg aránytalanul izmos, Hulkszerű testekkel szemben pedig már a realisztikusabb, emberformájú testek nyertek.

Eddig azt gondolták egyébként a külön kutatási területet képző „férfi vonzerő” szakértői, hogy létezik egy bizonyos szintje a kigyúrtságnak, ami fölött már kifejezetten taszítóvá válnak az izomkötegek. A lefejezett felsőtestek mellett az autóskártyákhoz hasonlóan a férfiak izomerejét is feltüntető képek 100 százalékos dominanciája azonban alaposan rácáfolt minderre.

A tanulmány szerzője, Aaron Lukaszewski szerint azért tűnnek előnyösebb választásnak a kigyúrt férfiak, mert azt kommunikálják a rájuk pakolt izomtömegek, hogy képesek lesznek megvédeni a gyereküket és megszerzik majd mindazt, amire szüksége lehet egy családnak. A pszichológus Lukaszewskit most már az foglalkoztatja egyébként, mi a magyarázat arra, hogy a férfiarcok közül viszont a finomabb, nőiesebb vonásokkal rendelkező urakat választják a nők. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek