Gergő bácsihoz bundabugyit húzzon a szülő!

Nagy síelők lévén nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb a gyerekeket is megtanítjuk erre a sportra. A kérdés az volt, hogy mikor és hogyan. Próbálkoztunk azzal, hogy mi oktatjuk őket, de ez két okból is kudarcot vallott: az akkor hatéves Málni nem igazán fogadott szót és hisztizett, hogy ez neki nem megy, a négyéves Pötyi pedig közölte, hogy kényelmetlen a bakancs és inkább ő hógolyózna síelés helyett.


Idén újra próbálkoztunk: ezúttal Gergő bácsit vetettük be. Sítanulás műanyag pályán.

A tavalyi kudarcok után idén mindenképp meg kell tanítani a gyerekeket síelni, határoztuk el, mivel jó sport és minden évben járunk síelni, őket is szívesen vinnénk. Mivel ránk nem igazán hallgattak a tavalyi próbálkozásunkkor, no meg nem szerettük volna, ha úgy járnak, mint én - úgy 12 évvel ezelőtt tanultam meg síelni magamtól, rossz technikával, amit azóta sem tudok kijavítani. Bár így is élvezem a síelést (ez egyenesen arányos a hüttében elfogyasztott grappa/jégermennyiséggel), nem ártana, ha a gyerekek rögtön a helyes technikát tanulnák meg. Ezért elhatároztuk, hogy beíratjuk őket egy síiskolába, még a következő szezon előtt. (Jobb későn, mint soha.)

Így kaptunk egy Gergő bácsit, akit az első pillanatban megkedveltek a gyerekek. Amíg mi, szülők a műanyag pálya alján fagyoskodtunk, a lányok rövid bemelegítés után a sílécekkel ismerkedtek és egyre bátrabban ereszkedtek le a lankán. A drótfelvonó okozott egy kis nehézséget, Pötyi például többször esett el úgy, hogy a lábai összegabalyodtak és csak feküdt a hátán vigyorogva, mint a büdösbogár. Az első órán csak a pálya feléig kellett felmenni, és azt gyakorolták, hogyan kell hóekézni. Óra végére Málninak tökéletesen ment, Pötyinek még gyakorolni kell a „kacsacsőr” zárását, hogy meg tudjon állni és ne száguldjon bele a pálya alján lévő szalmabálákba.

A délután ötös időpont megfelelőnek bizonyult, nem voltak sokan (hattól nagy csoport vette birtokba a pályát). Bár már március van, az egyórás ácsorgás alatt jól átfagytunk a pálya mellett, jól jött volna egy pohárka forralt bor/tea. Legközelebb bundabugyit veszek fel, hogy ne fázzak. A következő oktatás egy hét múlva lesz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra