Legyél te Az év Szupertanára! – Mutatjuk, hogyan tudsz pályázni

Hogyan alakította át a járványhelyzet az oktatási rendszert? Milyen lehetőségek rejlenek a digitalizációban, és mik azok a módszerek, amik kizárólag offline működnek? És mi mindenre van szükség ahhoz, hogy egy pedagógus a legtöbbet tudja kihozni az iskola adta lehetőségekből?

A tanároknak egyik napról a másikra kellett alkalmazkodniuk a pandémia miatti korlátozásokhoz, és bár a legtöbben otthonosan mozgunk az online térben, az oktatás átalakulása mindenki számára kihívást jelentett. Az idei tanévben a jó pedagógusoknak még jobbnak kellett lenniük, sokszor még kreatívabb módszerekre, még nagyobb elhivatottságra volt szükség ahhoz, hogy fenntartsák a gyerekek érdeklődését és kielégítsék a tudásvágyukat.

Az év Szupertanára címmel a Dívány és a Lidl idén is keresi az év legkreatívabb, legszuperebb módszerekkel dolgozó pedagógusát. A pályázatra olyan pedagógusok jelentkezését várjuk, akik egyedi és kreatív módszereikkel színt visznek a magyar oktatásba, akik ki tudnak lépni a tankönyvek által alkotott keretek közül, akik könnyen veszik az akadályokat és nincs számukra lehetetlen, ha kihívásokról van szó.

Ha ismersz ilyen pedagógust, oszd meg vele a felhívást, ha pedig úgy érzed, téged keresünk, jelentkezz! Amellett, hogy módszereidet és a tudásodat megoszthatod az egész országgal, értékes nyereményekkel gazdagodhatsz te és az iskolád is.

És hogy mit kell tenned a részvételhez?

Írd le egy oldalban, milyen kreatív és egyedi módszereket vetsz be, hogy a gyerekeknek élmény legyen a tanulás, ha van, bátran csatolj az anyaghoz képet vagy videót is – lehetőség szerint ezeket (vagy az ezekre mutató linket) is helyezd el a pályázati dokumentumban. A pályázatokat a szupertanar@divany.hu címre várjuk 2021. július 25-ig.

A nyeremények pedig...

A verseny fődíja a Lidl jóvoltából

  • egy vadiúj iPad Pro,
  • egy 100 000 forintos Lidl vásárlási utalvány,
  • valamint 1 millió forint értékű egészséges élelmiszer az iskolának, ahol tanítasz.

Milyen feltételekkel vehetsz részt a versenyen?

A versenyben akkor vehetsz részt, ha Magyarországon élsz, aktívan általános vagy középiskolai tanárként dolgozol, elolvastad és elfogadtad a versenyszabályzatot, arccal és névvel vállalod elképzeléseidet, illetve azt, hogy ezeket közzétegyük, és hajlandó vagy kamera elé állni augusztus 2–4. között, ha bekerülsz a döntőbe, illetve augusztus 17-én vagy 18-án, egy előre egyeztetett időpontban, amennyiben te leszel a pályázat győztese.

Ki választ nyertest?

  • Niedermüller Anna oktatási szakértő, a Jövő Iskolája alapítója, az AKG általános iskolájának főszervezője, a Szülő2.0 blog alapítója, állandó szerzője;
  • Lenhardtné Kwaysser Fatime, a budakalászi Szentistvántelepi Általános Iskola tanítója, a 2020-as Szupertanár verseny győztese;
  • és a 14 éves Szofi, aki egy budapesti iskola tanulója. Ő képviseli a zsűriben a diákok szempontjait.

A zsűri által választott három döntős közül augusztus 6. és 15. között a Dívány olvasói szavazással döntik el, hogy ki nyeri a fődíjat.

A részletes versenyszabályzatot az alábbi linkre kattintva olvashatod:

Oszd meg másokkal is!
Mustra