Elég jó gazdája vagy a kutyádnak? Teszteld!

A jó gazdát sok minden teszi, de a kutyatartás szabályait biztosan nem árt ismerni hozzá. Most 10 kérdéses kvízünkkel tesztelheted a tudásod!

Vajon mit jelent jó gazdának lenni? Elég az, ha rendszeresen enni adsz a kutyádnak? Vagy a jó gazda az, aki igazán szereti a társát? Esetleg az, aki Cesar Millan elveit követve szabályokat alkot, határokat húz, kereteket állít fel? 

Ezen a kérdésen nyilván rengeteget lehetne vitázni, de az biztos, hogy akinek kutyája van, annak tisztában kell lennie a kutyatartás szabályaival, azzal, hogy mire van szüksége az állatnak, és hogyan lehet vele együtt élni a tágabb emberi közösségben. Olyan ez, mint a KRESZ ismerete. Nyilván ez a tudás önmagában nem tesz jó sofőrré, a hiányában azonban az ember alkalmatlan a közúti közlekedésre. 

Persze míg KRESZ-ből vizsgázni kell a jogsihoz, a kutyatartáshoz nincs szükség papírra. Meg különben is, ha kellene, miből lenne jó tanulni? Jogszabályokból? Rendeletekből? Nem hangzik valami életszerűnek. Éppen ezért is voltunk olyan lelkesek, amikor rábukkantunk a Nébih Szabad a gazdi program keretében írt Kutyakötelesség nevű kiadványára, melyet a Nébih, dr. Rúzsa Ágnes, a Fővárosi Jegyzők Egyesületének elnöke, ügyvédek és a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes munkatársai állítottak össze a vonatkozó jogszabályi rendelkezések és a szakmai véleményük alapján. A kiadványból össze is dobtunk egy rövid kvízt, hogy kiderüljön, átmennél-e a kutyatartási vizsgán. 

Keressük az ország legügyesebb és legcukibb kutyáját!

Elstartolt a Szuperkutya versenyünk, tölts fel egy videót a kutyádról ide, és nyerj egy Huawei P30 okostelefont magadnak és egy Index-címlapi megjelenést a kutyádnak. A részleteket itt megtalálod. 

Minden kérdés megválaszolására 120 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra