Életképtelen magzat megszülésére köteleznek egy nőt: a gyermek halála biztos

GettyImages-1346741046

A floridai abortusztörvény értelmezése miatt került egy floridai pár lehetetlen helyzetbe.

Az államban az abortusz a 15. hétig engedélyezett, ezután is végezhető ugyan terhességmegszakítás, de csak bizonyos nagyon specifikus körülmények meglétének esetében. Az orvosok úgy értelmezik a helyzetet, hogy Deborah Dorbert esete nem tartozik a kivételt nyújtók közé az új abortusztörvények szerint.

Az amerikai pár második gyermekét várja, akiről kiderült, hogy Potter-szindrómás: ez az állapot a vese abnormális fejlődésével jár, illetve az újszülött az önálló lélegzésre sem lesz képes, miután világra jött. A diagnózist azt követően kapta meg a pár novemberben, hogy az amerikai abortusztörvény jelentős szigorításon esett át, ennek áldozatai ők is, írja a Guardian.

Az abortusz törvényi okokból lehetetlenül el
Az abortusz törvényi okokból lehetetlenül elBsip / Getty Images Hungary

Az orvosok tájékoztatták őket arról, hogy vannak párok, akik a Potter-szindrómás magzattal viselt terhességet is végigviszik.

Mivel azt is tudják ugyanakkor, hogy a gyermek sokszor születés előtt meghal a méhben, vagy azt követően nem képes önállóan lélegezni, ők nem akarták ezt.

Először azt mondták nekik, a 28–32. terhességi hét közt végeztethetik el a beavatkozást, ám később kiderült, a jogértelmezés miatt majdnem terminusig kell vinnie Deborah-nak a terhességet.

Mindez annak ellenére történik, hogy az új törvény szerint is lehetséges a terhesség megszakítása, ha két orvos is bizonyítja, hogy a magzat nem lesz életképes. A pár most arra készül, hogy újszülöttjük azonnal palliatív ellátást kapjon a szülést követően.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra