![A méz elhagyásával hozzáadott cukortól is mentes lesz a zabkeksz.](https://kep.index.hu/1/0/3337/33378/333783/33378356_38dcf0642c4f035c8038d79470bb9fd0_wm.jpg)
Hozzávalók 15 darabhoz
- 10 dkg gluténmentes zabpehely
- 7,5 dkg gluténmentes liszt
- csipet só
- 16 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (pl. 25 dkg eritrit, vagy 4 dkg negyedannyi édesítő)
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 evőkanál cukrozatlan növényi tejhelyettesítő ital (pl. mandula)
- 1 evőkanál méz (elhagyható)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A tésztához egy tálban keverjük össze a zabpelyhet a liszttel, a sóval, az édesítővel, a fahéjjal, a sütőporral. Ezután lassan óvatosan olvasszuk fel a vajat a mézzel (ha használunk), adjuk hozzá a vaníliakivonatot, keverjük a lisztes keverékhez, végül adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze alaposan.
Tegyünk a tésztából diónyi gombócokat a sütőpapírra, egymástól legalább 5 centiméter távolságra. Picit lapogassuk meg mindegyiket, majd süssük aranybarnára, kb. 10-12 perc alatt kész.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus
![Finom házi epres shake – vegán, glutén-, tej- és tojásmentes recept](https://kep.index.hu/1/0/3335/33354/333540/33354000_2555568_2711985897947a901f991b0a46928308_wm.jpg)
A percek alatt elkészülő recept lényege ugyan az eper és a „tej” kombinációja, de a vaníliakivonatot semmiképpen ne hagyjuk ki belőle! Így lesz tökéletes a glutén-, tej- és tojásmentes, vegán epres shake.
Tovább olvasom