Mentes recept húsvétra: sonkás muffin gluténmentesen

Végre itt a medvehagymaszezon! Ne hagyjuk ki ezt a sonkás, húsvéti receptet se: igazi tavaszi ízek gluténmentesen. Inzulinrezisztens diétába is illeszthető.

A recept gluténmentes és IR-kompatibilis. Egy muffin energia- és tápanyagtartalma: 130 kcal, 15 g szénhidrát, 5 g zsír, 4 g fehérje.
A recept gluténmentes és IR-kompatibilis. Egy muffin energia- és tápanyagtartalma: 130 kcal, 15 g szénhidrát, 5 g zsír, 4 g fehérje.Szarka Dorottya

Hozzávalók

  • 125 gramm kukoricaliszt
  • 125 gramm barna rizsliszt
  • 1 evőkanál útifűmaghéj (elhagyható)
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 dl langyos víz
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 100 gramm füstölt sonka
  • 1 marék medvehagyma
  • 50 gramm trappista sajt
  • 1 kávéskanál
  • fűszerek ízlés szerint, pl. oregánó, majoránna
Recept idők

Elkészítés:

Kimérjük a száraz alapanyagokat, egy tálban összekeverjük őket, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a langyos vizet. 5-10 percig állni hagyjuk, addig előkészítjük a többi hozzávalót. A sonkát apró kockákra vágjuk, a medvehagymát finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük. A sonkát, medvehagymát a tésztához keverjük, majd muffinpapírral bélelt vagy szilikonos muffinformákba adagoljuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített, 160 °C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

kapcsolódó Ropogós, gluténmentes házi hagymakarika
Ropogós, gluténmentes házi hagymakarika

A gluténmentes, bundázott, sült hagymakarika házi elkészítése nem titok többé.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

2020. augusztus11., 06:04

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

Vegán hamis Mac&Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

2020. június29., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Medvehagymás pogácsa – túróval és vajjal lesz igazán puha és gazdag

A jó pogácsa titka a megfelelő mennyiségű zsiradék, és az, hogy nem sütöd túl sokáig a darabokat, és amint elkészültek, kiveszed a sütőből őket. Medvehagymával még finomabb lesz, és ha tovább pimpelnéd, egy kis apróra vágott aszalt paradicsomot is keverj a tésztájába.

2021. április8., 12:52

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mustra