Töltött-sült kaliforniai paprika kinoával: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes főétel

Ínycsiklandó és színes, egészséges étel hússal, zöldségekkel, fűszerekkel. Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes recept.

A töltött, sült paprika egyszerű, kiadós és nagyon finom étel.
A töltött, sült paprika egyszerű, kiadós és nagyon finom étel.belchonock

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 4 darab kaliforniai paprika (félbevágva, kimagozva)
  • 50 gramm kinoa
  • 1 dl csirke- vagy zöldségalaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 250 gramm darált marhahús
  • 400 gramm lecsöpögtetett konzervvörösbab
  • 1 csésze morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • 1 csésze salsa- vagy paradicsomszósz
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál őrölt fekete bors
  • kömény, csili, pirospaprika ízlés szerint 1-1 teáskanál
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Egy közepes edényben forraljuk fel a kinoát az alaplében, majd alacsony hőfokon főzzük kb. 15 percig (pufisodni kezd és felszívta a levet).

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és süssük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és kavargassuk, vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük kb. 8-10 percig, majd tegyük bele a fűszereket, és keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a salsa- vagy paradicsomszószt, a babot (a levét öntsük le) és a kinoát.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a félbevágott paprikákat egy jénai tálba. Adagoljuk kanállal a marhahúsos keveréket a paprikákba, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd az edényt fedjük le alufóliával. Süssük 180 fokon 30 percig, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük még 15 percen keresztül, ameddig a paprika kicsit megbarnul. Tálaláskor a tetejére tehetünk avokádót.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek