Töltött-sült kaliforniai paprika kinoával: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes főétel

Ínycsiklandó és színes, egészséges étel hússal, zöldségekkel, fűszerekkel. Gluténmentes, tojásmentes, tejmentes recept.

A töltött, sült paprika egyszerű, kiadós és nagyon finom étel.
A töltött, sült paprika egyszerű, kiadós és nagyon finom étel.Fotó: belchonock

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 4 darab kaliforniai paprika (félbevágva, kimagozva)
  • 50 gramm kinoa
  • 1 dl csirke- vagy zöldségalaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 250 gramm darált marhahús
  • 400 gramm lecsöpögtetett konzervvörösbab
  • 1 csésze morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • 1 csésze salsa- vagy paradicsomszósz
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál őrölt fekete bors
  • kömény, csili, pirospaprika ízlés szerint 1-1 teáskanál
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Egy közepes edényben forraljuk fel a kinoát az alaplében, majd alacsony hőfokon főzzük kb. 15 percig (pufisodni kezd és felszívta a levet).

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, és süssük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és kavargassuk, vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük kb. 8-10 percig, majd tegyük bele a fűszereket, és keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a salsa- vagy paradicsomszószt, a babot (a levét öntsük le) és a kinoát.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a félbevágott paprikákat egy jénai tálba. Adagoljuk kanállal a marhahúsos keveréket a paprikákba, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd az edényt fedjük le alufóliával. Süssük 180 fokon 30 percig, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük még 15 percen keresztül, ameddig a paprika kicsit megbarnul. Tálaláskor a tetejére tehetünk avokádót.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Serpenyős tészta cukkinivel, zöldborsóval glutén- és tejmentesen
Serpenyős tészta cukkinivel, zöldborsóval glutén- és tejmentesen

Könnyű, friss, ízletes tésztaétel készül a vegán, alacsony zsírtartalmú, gluténmentes és tejmentes receptből, ráadásul percek alatt.

Tovább »

Még több recept

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

Pesztó avokádóból, sok bazsalikommal, spenóttal – glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept

Szép színes, egészséges vegán ételek készíthetők az avokádópesztóból. Glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept.

2020. június23., 06:00

Linzertészta bazsalikomos citromkrémmel (cukormentes recept)

Szinte lehetetlen elrontani, és millió módon lehet variálni a tölteléket hozzá. Íme az egyik legjobb.

2020. augusztus11., 06:04

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

2020. július13., 06:04

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Alfredo, a tésztaszószok királya (gluténmentes, tojásmentes recept)

Klasszikus olasz tésztaétel, ezúttal hús nélkül. Selymes, fokhagymás, tejszínes szósz, ami alapból gluténmentes, húsmentes, tojásmentes, de tejmentesen és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június23., 06:00

Mustra