Ellenállhatatlan gluténmentes áfonyás korongok

Az áfonya ellenállhatatlan íze mellett számtalan jótékony hatása is érvényesül ebben a finom, illatos sütiben. Gluténmentes liszttel készítjük, ami a végeredményen egy cseppet sem látszik vagy érződik. A többi hozzávalót is kicserélhetjük mentesre, készíthetjük tej helyett növényi itallal, vaj helyett kókuszzsírral, cukor helyett eritrittel.

Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!
Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!Lesyy

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 50 gramm cukor (vagy 75 gramm eritrit)
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • 1 darab tojás
  • 60 gramm tej vagy gluténmentes növényi ital
  • 50 gramm hideg vaj (vagy 40 gramm kókuszzsír)
  • 50 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és morzsoljuk bele a vajat. Elegyítsük egymással a nedves hozzávalókat, majd a száraz hozzávalók-vaj keverékkel együtt keverjük simára. Nagyon óvatosan forgassuk a tésztába az áfonyát. Két sütőpapír között óvatosan nyújtsuk ki kb. 2 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval vágjuk ki a korongokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és mintegy 20-22 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.

kapcsolódó A gluténmentes, tejmentes, tojásmentes banánkenyér receptje
A gluténmentes, tejmentes, tojásmentes banánkenyér receptje

Egyszerű, elronthatatlan, gyors, variálható és laktató recept. Intenzív, de nem erőszakos banáníz és végtelen puhaság. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, sőt, ha eritrittel készítjük, akkor hozzáadott cukortól is mentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Linzertészta bazsalikomos citromkrémmel (cukormentes recept)

Szinte lehetetlen elrontani, és millió módon lehet variálni a tölteléket hozzá. Íme az egyik legjobb.

2020. augusztus11., 06:04

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Finomságok a deszkán: korianderes tofukrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.

2020. július27., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Finomságok a deszkán: padlizsánkrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Keleties deszka: mesésen ízletes, pazar keleti előételek színes kavalkádja. Melengető, fűszeres, 1001-szer is elvarázsol.

2020. augusztus11., 06:04

Mustra