Ellenállhatatlan gluténmentes áfonyás korongok

Az áfonya ellenállhatatlan íze mellett számtalan jótékony hatása is érvényesül ebben a finom, illatos sütiben. Gluténmentes liszttel készítjük, ami a végeredményen egy cseppet sem látszik vagy érződik. A többi hozzávalót is kicserélhetjük mentesre, készíthetjük tej helyett növényi itallal, vaj helyett kókuszzsírral, cukor helyett eritrittel.

Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!
Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges!Lesyy

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 50 gramm cukor (vagy 75 gramm eritrit)
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • 1 darab tojás
  • 60 gramm tej vagy gluténmentes növényi ital
  • 50 gramm hideg vaj (vagy 40 gramm kókuszzsír)
  • 50 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott)
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és morzsoljuk bele a vajat. Elegyítsük egymással a nedves hozzávalókat, majd a száraz hozzávalók-vaj keverékkel együtt keverjük simára. Nagyon óvatosan forgassuk a tésztába az áfonyát. Két sütőpapír között óvatosan nyújtsuk ki kb. 2 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval vágjuk ki a korongokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és mintegy 20-22 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.

kapcsolódó A gluténmentes, tejmentes, tojásmentes banánkenyér receptje
A gluténmentes, tejmentes, tojásmentes banánkenyér receptje

Egyszerű, elronthatatlan, gyors, variálható és laktató recept. Intenzív, de nem erőszakos banáníz és végtelen puhaság. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, sőt, ha eritrittel készítjük, akkor hozzáadott cukortól is mentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sajtos-brokkolis tészta jó sok sajttal és házi, fokhagymás morzsával

Ha imádod a sajtos tésztát, és szeretnéd egy kicsit egészségesebb változatban kipróbálni, készítsd egy nagy adag párolt brokkolival vagy karfiollal. A fokhagymás házi morzsát ki ne hagyd a tetejéről!

november25., 07:04

Alfredo, a tésztaszószok királya (gluténmentes, tojásmentes recept)

Klasszikus olasz tésztaétel, ezúttal hús nélkül. Selymes, fokhagymás, tejszínes szósz, ami alapból gluténmentes, húsmentes, tojásmentes, de tejmentesen és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június23., 06:00

Linzertészta bazsalikomos citromkrémmel (cukormentes recept)

Szinte lehetetlen elrontani, és millió módon lehet variálni a tölteléket hozzá. Íme az egyik legjobb.

2020. augusztus11., 06:04

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

Gránátalmás-kecskesajtos saláta téli fűszerekkel

Így lesz az egészséges fogásból téli hangulatú remekmű.

november22., 07:32

Mustra