Hozzávalók 8 darabhoz
- 130 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 50 gramm cukor (vagy 75 gramm eritrit)
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 1 darab tojás
- 60 gramm tej vagy gluténmentes növényi ital
- 50 gramm hideg vaj (vagy 40 gramm kókuszzsír)
- 50 gramm áfonya (friss vagy fagyasztott)
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és morzsoljuk bele a vajat. Elegyítsük egymással a nedves hozzávalókat, majd a száraz hozzávalók-vaj keverékkel együtt keverjük simára. Nagyon óvatosan forgassuk a tésztába az áfonyát. Két sütőpapír között óvatosan nyújtsuk ki kb. 2 centi vastagra, és pogácsaszaggatóval vágjuk ki a korongokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és mintegy 20-22 perc alatt készre sütjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.
Egyszerű, elronthatatlan, gyors, variálható és laktató recept. Intenzív, de nem erőszakos banáníz és végtelen puhaság. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, sőt, ha eritrittel készítjük, akkor hozzáadott cukortól is mentes.
Tovább olvasom