Két hozzávalós egészséges kréker glutén- és tejmentesen

Paleo is, low carb is, mindössze két egészséges hozzávaló kell hozzá (meg egy pici só). A tésztába tehetünk szezámmagot, apróra vágott fűszereket (rozmaringot, bazsalikomot, petrezselymet, olasz fűszereket), fokhagymát, szárított paradicsomot is akár. Glutén- és tejmentes recept.

Glutén- és tejmentes krékerünket mártogathatjuk, kenhetjük, sőt, le is fagyaszthatjuk.
Glutén- és tejmentes krékerünket mártogathatjuk, kenhetjük, sőt, le is fagyaszthatjuk.duaneellison

Hozzávalók

  • 200 gramm mandulaliszt
  • 1 teáskanál
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel, és a hozzávalókból gyúrjunk tésztát. Két sütőpapír között nyújtsunk belőle kb. fél-1 centi vastag téglalapot. Vágjuk tetszés szerinti kréker formára, és a tetejét szurkáljuk meg villával. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (10-12 perc alatt).

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora

Ízében a megszokott fasírt, pedig egy gramm hús nincs benne. Vegánok tojás nélkül is elkészíthetik. Gluténmentes, tejmentes, szójamentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

A legjobb, leggyorsabb csípős mártogatós: bang bang szósz (glutén-, tojásmentes recept)

Chili mayo, spicy mayo vagy bang bang néven is ismerheted, de ha megszereted, saját nevet is adhatsz neki. Ha megkóstolod, úgyis ez lesz. Sült húsok, halak, nuggets, sült, rántott zöldségek, édesburgonya- és cukkinihasábok mellé is fantasztikus. Glutén- és tojásmentes, és vegán verzióban is elkészíthető.

2020. június22., 06:00

Zöldséges rakott csirkemell laktózmentes sajtmártással (gluténmentes recept)

Egy nagyon egyszerűen elkészíthető fogás, mégsem a hagyományos csirke-rizs páros. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs sok időtök főzni, mégis friss ételt szeretnétek az asztalra varázsolni.

2020. augusztus11., 06:04

Mártogatós avokádóból, hogy ne csak a guacamolét ismerjük (gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus recept)

Az alapja joghurt, egy jó érett avokádó kell hozzá, egy kevés koriander vagy bazsalikom, némi fűszer és pár kavarás. Vegetáriánus, gluténmentes, tojásmentes recept (tejmentessé is tehető).

2020. július13., 06:04

Újabb vegetáriánus lepény fasírt helyett: ezúttal kinoából (gluténmentes recept)

Ropogós lepény készül ebből a receptből, a húsos fasírtok ízvilágában. Gluténmentes, húsmentes recept.

2020. július13., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek