Zseniális recept: hamburgerzsömle gluténmentesen

Ez a recept gluténmentes is, low carb is, keto is, és kettőt is ehetsz az így elkészült lassú felszívódású, alacsony szénhidráttartalmú hamburgerzsömléből.

Alacsony szénhidráttartalmú alternatív hamburgerzsömle.
Alacsony szénhidráttartalmú alternatív hamburgerzsömle.LauriPatterson

 

 

 

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 200 gramm mozzarella reszelve
  • 110 gramm krémsajt
  • 3 tojás felverve
  • 3 bögre mandulaliszt
  • 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1 teáskanál
  • olvasztott vaj vagy növényi olaj a tetejére
  • szezámmag a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Nagy tálban olvasszuk meg a mozzarellát és a krémsajtot mikrohullámú sütőben (félperces időintervallumokban). Adjuk hozzá a tojásokat, a mandulalisztet, a sütőport, végül a sót. Gyúrjunk belőle tésztát, és osszuk hat egyenlő gombócra. Formázzunk belőle zsömlét, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal vagy növényi olajjal, és szórjuk rá a szezámmagot, esetleg szárított petrezselymet. Jó forró, 200 fokos sütőben süssük meg kb. 10-12 perc alatt.

A dietetikus tippje: „Csökkentett, alacsony szénhidráttartalmú alternatív kenyereket, zsemléket inkább az esti órákban érdemes fogyasztanod, hogy napközben legyen kellő energiád a szellemi munkához és sportoláshoz. Azonban az esti szénhidrátcsökkentéssel (és megfelelő fehérjebevitellel) éjjel arra kényszerítheted a szervezeted, hogy testzsírból állítson elő energiát – beindul a hangzatos »zsírégetés«.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora Isteni fasírt hús nélkül, gluténmentesen: gyors és egészséges vacsora

Ízében a megszokott fasírt, pedig egy gramm hús nincs benne. Vegánok tojás nélkül is elkészíthetik. Gluténmentes, tejmentes, szójamentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Túrós, piros gyümölcsös pite (cukormentes recept)

Ez a könnyed, krémes, túrós pite a nyári melegben nagyon jólesik majd, de akkor is érdemes elkészíteni, ha nem tudunk mit kezdeni a rengeteg szezonális gyümölccsel.

2020. július27., 06:04

Áfonyás smoothie egy kis csavarral (na jó, spenóttal és zabpehellyel) – glutén-, tej-, tojás-, cukormentes, vegán recept

Így lesz pár hozzávalóból friss, üde ízű, egészséges reggeli vagy tápláló snack. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, vegán recept.

2020. július13., 06:04

Linzertészta bazsalikomos citromkrémmel (cukormentes recept)

Szinte lehetetlen elrontani, és millió módon lehet variálni a tölteléket hozzá. Íme az egyik legjobb.

2020. augusztus11., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Köfteburger fahéjjal és padlizsánsalátával – pofonegyszerű és izgalmas fogás a nyári grillezésekhez

Ha te is szeretsz mindenféle izgalmas fűszert és új ízt kipróbálni, dobd össze ez a pofonegyszerű köfteburgert. Ha épp többen grilleztek, és nem dolgoznál túl sokat a vacsorával, akkor is remek: a salátát előre elkészítheted, a bucival sem lesz dolgod. Elég a darált húst befűszerezni, megformázni és tálalás előtt készre sütni.

2021. június3., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek