Jön a Múzeumok Éjszakája, összeszedtük a legjobb gyerekprogramokat!

Országszerte izgalmas rendezvényekkel várják a látogatókat június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján. Összegyűjtöttük a legérdekesebb gyerekprogramokat kínáló budapesti helyszíneket.

A Múzeumok Éjszakájának középpontjában idén a család és kultúra áll, a szervezők ezzel próbálták ösztönözni az intézményeket arra, hogy minél több családi programot szervezzenek. Az eseményt 2003 óta rendezik meg Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan.

Idén igazán izgalmas kínálattal rendelkezik a Rendőrmúzeum, ahol a gyerekek mellett a felnőttek is biztosan találnak kedvükre való programot. A kiskorúakat Athosszal, a programozható robottal, tenyérlenyomat-vétellel, kerékpáros ügyességi versennyel, kutyás és lovasbemutatóval várják, míg a felnőttek kipróbálhatják a biztonsági öv szimulátort és az alkoholszondát, lesz lézerpisztoly lövészet és katonai közelharc bemutató.

Múzeumok Éjszakája
Múzeumok ÉjszakájaFotó: muzej.hu

Az élővilág iránt érdeklődő gyerekeket a Füvészkertben szakvezetéssel és növenysimogatóval várják, míg a Természettudományi Múzeumban az év emlősével, a titokzatos és szem nélküli földikutyával ismerkedhetnek meg. Az Állatorvos-történeti Gyűjteményben pónilovaglással várják a pónirajongókat, az Aquincumi Múzeumban pedig az őslénytan és csontok iránt érdeklődők megpróbálkozhatnak az őslények csontvázának kirakásával. Aki pedig tornádót szeretne létrehozni, feltétlen látogasson el az Országos Meteorológiai Szolgálathoz.  

A szerepjátékokat kedvelő gyerekek a ferihegyi Aeroparkban légiutaskísérő tanfolyamon vehetnek részt, míg a Hadtörténeti Múzeumban ifjú matrózokat fognak képezni.

A Ludwig Múzeumban a LEGO rajongók a nyíregyházi Tekerd! csoporttal közösen Roy Lichtenstein Vicki című művét rakhatják ki, melyhez több mint 31 ezer 1 x 1 centis kockát fognak felhasználni.

A Süsü rajongók pedig az MTVA Rádió és Tévétörténeti Kiállítóhelyén találkozhatnak kedvencükkel és a mese többi szereplőjével.

A programokon való részvétel belépőjegyhez kötött, és a karszalaggal az éjszaka folyamán bármelyik helyszín meglátogatható. A felnőtt belépő ára 1700 forint, a gyerekjegy 6-tól 18 éves korig 800 forintba kerül.

Mustra