Rémisztően sok cukor kerül a gyerekek szervezetébe húsvétkor

Ötből egy ír gyerek naponta hatnál is több csokitojást kap húsvétkor, pedig már egyetlen darab is jóval több cukrot tartalmaz, mint amennyit egy gyerek megehetne.

Ahogyan karácsonykor, húsvétkor is hajlamosak vagyunk teletömni magunkat édességgel, hát még hogy örülnek a gyerekek, hogy Mikulás óta végre megint nagyobb dózisban kaphatnak édességet. Nem árt azonban határokat húzni ebben is, mert egyetlen csokitojás is rémisztően sok cukrot tartalmaz.

Az Irish Heart Foundation és az Empathy Research közös felméréséből például az derült ki, hogy egy ír gyerek átlagosan napi négy csokitojást eszik meg a húsvéti ünnepek alatt.

Ötből egy kisgyerek egy nap hat vagy annál több húsvéti édességet is kaphat. Mindenesetre egyetlen, közepes méretű csokitojás 23 (!!!) teáskanálnyi cukrot tartalmaz, ami egy gyerek ajánlott napi cukorbevitelének a négyszerese.

AG 20140417 016
Gabor Ancsin / Dívány

Túlfogyasztás

“A húsvéti csokitojásözön annak ellenére is őrzi népszerűségét, hogy ma már olyan súlyos mértékű az elhízás, hogy nyolcéves gyerekeknél is állapítanak meg magasvérnyomás betegséget - mondja Janis Morrissey, az Irish Heart Foundation szakértője. “A problema a túlfogyasztás.”

A megkérdezett szülők 76 százaléka azt állította, hogy a húsvéti akciók nagy szerepet játszanak abban, hogy túl sok csokit vásárolnak, de sokan azt is megjegyezték, hogy a kereskedőknek sem kellene az ünnepek közeledtével ennyire nyomni a csokiból készült meglepetéseket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek