A fidget spinner és a slime volt 2017 menője

Idén is megkaptuk a Google-től az év leggyakoribb keresőszavainak a listáját. Érdekes olvasmány, látlelet, hogy mi érdekelte a magyar internetezőket (vagyis nagyjából mindenkit), mi foglalkoztatta az embereket a leginkább az évben. Például a fidget spinner, meg a műtakony.

Az idei Google keresőszavak listájából elsősorban az derült ki számunkra, hogy mi itt a Díványon, annak is a Szülőség rovatában mennyire érezzük, hogy mit kíván a magyar olvasni.

Az abszolút top 5 lista a következőképpen áll fel: A legtöbben a Black Friday-re kerestek rá, tényleg. Hiába csak egy nap volt, vitte az egész évet. Ezt követte két esemény: az Eurovízió, és a vizes világbajnokság, úgy is, mint FINA. Ez után jött a szmogriadó. Ha a környezetvédelem miatt nem is aggódunk annyira, azért ha a szennyezés a saját egészségünket veszélyezteti, már nagyon is érdekes. Az ötödik pedig sztárunk, a fidget spinner lett.

shutterstock 616401503

Ha tovább böngésszük a listázott kategóriákat, azt látjuk, hogy a receptek közt idén a harmadik legkeresettebb (rögtön a csirkemell és a frankfurti leves után) a slime recept. Amiből azt a következtetést vonjuk le, hogy ujjunkat a magyar internetezők ütőerén tartva mindig megérezzük, hogy mi érdekli őket, és azonnal válaszolunk is az igényekre érdekes, és tartalmas cikkekkel. És ha még az sem elég, saját magunk kísérletezzük ki a tuti megoldást.

Így volt ez a fidget spinner és a slime esetében is. Mindkettőből gyártottunk sajátot, pontról pontra leírással. Mondjuk a fidget spinner bonyolultabb és eszközigényesebb, de slime-ot (vagy, ahogy mi emlegettük a nyáron: műtaknyot) bárki tud készíteni otthon is. Meg szeretne is, azért kerestek rá idén olyan sokan, de ezt csak most, utólag tudtuk meg biztosan, addig csak éreztük.

De, hogy ne csak dicsérjük a magunk hírérzékenységét, hanem hasznos infóval is szolgáljunk, a számtalan olvasói levél nyomán most megragadjuk az alkalmat, és elmondjuk, hogy a bórax, mint a slime egyik fontos összetevője, mérgező. Tessék, leírtuk, mérgező. Igaz, nem annyira, mint az arzén, vagy a cián, de azért jó vele vigyázni, és nem az ebédről maradt túrós csusza fölött szórni a Nebuló ragasztóba. Persze nem kell annyira megijedni sem tőle, mivel a babák szájpenészét is glicerin-bórax-szal szokták ecsetelni.

shutterstock 634117829

Tehát, ha igazán trendi szülő szeretnél lenni, (és még nem tetted volna), akkor szerezz be egy csomó Nebuló ragasztót, valamint bóraxot, és kotyvasztásra fel! A téli szünetben pont ráértek, és hihetetlen népszerűségre tehetsz szert általa a gyereknél. Receptet nagyjából korlátlan mennyiségben találsz majd a neten, linkelt cikkünkben pedig bemutatjuk azt, amelyik nekünk tutira bejött. Jó szórakozást!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek