Hat tinilányoknak való sorozat

Nincs az a pöttyös és csíkos könyv, amit lányom ne olvasott volna már ki oda-vissza, de imádja a tiniknek szóló filmeket is. Jócskán kinőtt már a Hupikék törpikékből meg a Nils Holgersonból (huszonévesen majd fogja nézni úgyis a reggeli kávézás mellett), úgyhogy nemrégiben nekiálltunk keresgélni.

A cél kamaszoknak szóló sorozat volt, és mivel én is voltam fiatal, az én kedvenceim is előkerültek a kilencvenes évekből. Sajnos az Első csók című cuki francia szappanopera szinkronizált változatát nem találtuk meg, de így is összegyűlt egy lista, ami nyári szünet végéig kitarthat. 

Violetta

Az argentin televíziós filmsorozat már most a gyerekem egyik kedvence, az ő arcát látom az összes iskolai cuccán. A zenés produkció egy tehetséges tini életéről szól, aki hosszú európai tartózkodás után édesapjával visszatér szülővárosába, Buenos Airesbe. Van benne családi konfliktus, kamasz szerelem, iskolai problémák, szóval minden olyan dolog, amiért a lányom alig várja mindig, hogy újabb részt megnézhessen. 

H2O:Egy vízcsepp elég 

Az Ausztrál gyártású sorozat három 16 éves lányról szól, akik valójában sellők. Rájönnek, hogy ha akár egy csepp víz is éri őket, pár másodperc múlva uszonyuk nő és átváltoznak sellővé. Megfogadják, hogy ez örökre az ő titkuk marad, ám erre egyre többen rájönnek a környezetükben, és rosszakaróik is akadnak. 

Szívtipró gimi

Az 1994-es ausztrál sorozat tanárokkal, diákokkal, örömmel, bánattal, szerelemmel az én nagy kedvencem volt, amit szerettem volna megmutatni lányomnak. Úgy tűnik, a sztori leköti, de az akkori kamaszok öltözködési stílusán nem tudja, sírjon-e vagy röhögjön. 

Sabrina, a tiniboszorkány

Az amerikai tiniszappanopera főszereplője, Sabrina, akiről a 16. születésnapján derül ki, hogy boszorkány, akárcsak nagynénjei. A családhoz tartozik egy macska is, aki egy elvarázsolt gonosz boszorkány, aki világhatalomra tört, ezért száz évig macskaként kell élnie. Szóval jó sok varázslat és bonyodalom van a sorozatban, ami izgalmassá teheti a hétvégéket. 

Váratlan utazás

A tündéri kanadai történet még most is nagyon közel áll a szívemhez, és a lányomat is érdekli. Biztos vagyok abban, hogy a szőke kislány, Sarah Stanley és Avonlea lakóinak kalandjait minden édesanya ismeri, és pár évente visszanézi. Én most a kamaszommal fogom ismét átizgulni esténként. 

Hannah Montana

A Disney Channel Hannah Monanája egy szintén kettős életet élő 14 éves lány, aki nappal ugyanolyan kamasz, mint a többi, este viszont egy híres popénekesnő, Hannah Montana. Ezt a titkot csak ő, az apja, a testvére, és két legjobb barátja tudja. Azt viszont egyelőre senki ne mutassa meg a lányának, hogy azóta mi lett a főszereplő Miley Cyrusból, mert megáll a fejlődésben. 

Önök miket ajánlanának még? Illetve miket néz önöknél a kamasz? 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek