Így lesznek gyönyörű képek a gyerekfirkákból

Zanza!

Minden gyerek életében eljön a pillanat, amikor először a kezébe veszi a ceruzát és a papírt (vagy a fehér falat) és csodás műalkotásokat hoz létre szülei nagy örömére. Az első krikszkrakszok után következnek a két vonásból álló madarak, meg a kockaház, és ebben az időszakban élednek fel a háromujjú tojásemberek is.

Na, de visszatérve az első élményekhez, egy hároméves kislány is éppen csak a szárnyait bontogatja a művészet eme területén, és különböző színes – felnőttek számára teljesen érthetetlen dolgot kreál a fehér rajzlapra. Vagyis azért egy ember mégis csak egy hullámhosszon van a gyerekkel, még pedig az anyja, aki a gyerek alkotásaiból hihetetlen festményeket/grafikákat varázsol. 

Jó, persze azért azt nem árt tudni, hogy a kanadai anya, Ruth Oosterman, nem most jött rá, hogy ért a rajzoláshoz. Már egész fiatalon elkezdte űzni az ipart, és teljesen autodidakta módon sajátította el a festészet minden csínját-bínját. A kislánynak már egyszerűbb dolga lesz, hiszen csak figyelnie kell az anyját, és minden apró kis részletet elleshet tőle. Nemrég az anya közös vállalkozást is indított csemetéjével, hogy megmutassák a világnak mit tudnak. 

Ráadásul az együtt töltött idő és odafigyelés rengeteget dob a gyerek lelki és szellemi fejlődésén is, plusz, kütyük helyett, inkább ecsetet ragadnak – igazán példaértékű család.

„Akkor kezdtünk bele a közös projektbe, mikor Eve (a kislányom) két éves lett. Mindig is szerettünk együtt festeni, megbeszéljük, hogy milyen színeket használjunk és a témát is, amiről majd festünk – a végén kialakul egy egész történet. Ezek a beszélgetések felbecsülhetetlenek számomra, és az egyik fő oka annak, hogy együtt dolgozunk.

Amikor először elkezdtük, Eve fekete tollal rajzolt. A szókincse még elég csekély volt, így megpróbáltam kitalálni, hogy mire gondolhatott, vagy néhány kedvenc dolgát festettem a képre. (Mint például Elsa hercegnőt.) Azonban, ahogy idősödik, a szókincse is egyre bővebb, úgyhogy most ő dönti el, hogy milyen színeket használjunk, és, hogy mit kell kihoznom az ő rajzából. Ő választja meg, hogy mit kell még hozzáadni a képhez és, hogy mikor van készen.” - mondta el a Díványnak a művésznő, Ruth Oosterman.

És most nézze meg hogyan készülnek a remekművek:

Blogmustra