Ennek a sebnek köszönhetem, hogy van egy gyerekem

Nagy port kavart Helen Aller babafotója, amin nemcsak anya és gyermeke látszik idilli pózban, hanem a császármetszés helye is. Többen kiálltak az anonimitásának megőrzését kérő édesanya mellett, sokan viszont bírálták, és a Facebookról is el akarták távolítani a fotót. 

A fotós, Helen Aller maga is várandós és kép alanyát régóta ismeri, hiszen egy helyen élnek és egy sima újszülött-fotózásnak indult az egész, mikor kitalálták ezt a beállítást - írja a Daily Mail.

A képen szereplő kismama már várandós fotózáson is járt nála, akkor beszélgettek félelmeikről a császárral szüléssel kapcsolatban. "Arról beszélgettünk, hogy egyikünk sem szeretne császárral szülni, de komplikációk léptek fel nála és a császármetszés mentette meg a gyermeke életét" - mesélte Aller. "Mikor az újszülött fotókat készítettük, kitaláltam, hogy legyen egy kép a babáról és a sebről. Nem beszélhetünk hegről, hiszen az egész három nappal azelőtt történt" - mesélte a fotós a kép készítésének a körülményeit.

A kép ezután felkerült az internetre, de azt sem a fotós, sem az anyuka nem gondolta, hogy ennyien fogják látni és megosztani, valamint arra sem számítottak, hogy ennyien bírálják majd. "Egy képemet durván száz ember szokta látni, ezt azonban már 11,5 millióan nézték meg" - tette hozzá.

Northfoto

Akinek már volt császármetszése, nagyon szépnek találták a fotót és kommentben írtak arról, hogy a születés az születés, akárhogyan is történik egy csoda, a lényeg, hogy a gyerek egészséges legyen. Sokan tudtak azonosulni a képpel és köszönetet mondtak a fotósnak, hogy valaki megmutatta, hogy a császármetszés is szép. "Nem rajongok a sebhelyeimért, de megtanultam értékelni őket, hiszen ezeknek köszönhetem, hogy gyerekeim vannak" - írta például az egyik kommentelő. 

Ugyanakkor sokan bírálták a képet amiatt, hogy milyen pozícióban és hol van rajta a gyerek. Többen jelentették is a Facebookon, mint kifogásolható kép. "Csak nevetek azokon a nőkön, akik azt írják, hogy sosem tennék ilyen közel a gyereküket a nemi szervükhöz. Nekik a gólya hozta?" - teszi fel a kérdést az egyik kommentelő. Aller szerint a kép azért is olyan sikeres, mert nagyon személyes, miközben anonim marad, ezért a legtöbb császármetszésen átesett nő teljes mértékben azonosulni tud vele. "Sokan kerestek meg azóta a világ minden tájáról, hogy készítsek hasonló képeket róluk. Ha eljönnek hozzám, szívesen fogadok bárkit" - mondta a fotós. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek