Amit nem tud rólam a tanárom

Zanza!

Ezen a történeten akkor is el fogja sírni magát, ha a múltkori anyakeresős videónk nem indította be a könnycsatornáit. Kyle Scwartz harmadikosokat tanít a coloradói Denverben és megszegte a titoktartási kötelezettségét: megmutatta ugyanis a nagyvilágnak, milyen válaszokat adtak a tanulói az egyik kérdésére. Hogy miről szólt a feladat? A gyerekeknek be kellett fejezni a „Bárcsak tudná rólam a tanárom..." kezdetű mondatot, a válaszok pedig rendkívül szívszorítóra sikeredtek – tudtuk meg a boredpanda.com-ról.

A Doull Általános Iskolába egyébként is nehéz sorsú gyermekek járnak (92 százalékuk az államilag támogatott étkezésre szorul), de mint a válaszokból kiderült, a kicsiknek olyan problémákkal is szembe kell nézniük, amelyeket a tanárok addig csak sejtettek. A legtöbben a szüleiket hiányolják otthonról, iskolai támadások áldozatai és a jegyeik miatt izgulnak.

Akadtak kevésbé súlyosnak tűnő problémák is, de egészen szívszorítóak is, volt olyan is, akinek elfelejtették a születésnapját, és olyan is, akinek az édesanyja éppen kórházban van – és ezt szerette volna tudatni a tanárjával. Volt gyerek, aki azt szerette volna, ha a tanár tudja: azért nem ír otthon leckét, mert nincsen ceruzája, van, aki pedig azt mondja el, hogy nincsenek barátai.

student-notes-iwishmyteacherknew-social-problems-kyle-schwartz-8
Fotó: Kyle Schwartz

Ha kíváncsi a gyermekek válaszára, kattintson ide vagy a fenti képre. A történet egyébként elég sok helyen megjelent, a Twitteren például #iwishmyteacherknew hashtag alatt találja az önvallomásokat és az emberek véleményeit.

Blogmustra