Krampuszkergetés vonaton

Előző Mikulásvonatos cikkünk után levelet kaptunk a Kisvasutak Baráti Köre Egyesülettől, akik felhívták a figyelmünket arra, hogy a kemencei és a szobi vonal programja kimaradt az ajánlóból. Némi kutakodással kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen, a Királyréti vasúton ugyanis több, mint egy hónapig, január hatodikáig tartanak az ünnepi programok. Szóval Mikulásvonatozós programajánló, második rész.

morgó gőzös

A Kismaros-Királyrét vonal különlegesen kedves a szívemnek, ráadásul itt december 1. és január 6. között minden hétvégén lesznek a programok, a vonatok Kismarosról 10 és 18 óra között 2 óránként indulnak, a normál jegy felnőtteknek oda-vissza 1000 forint, gyerekeknek ugyanez 600 forint.

A december 8-9-i hétvégén szolgálatba áll a Morgó nevű gőzös is, a vonaton pedig a Mikulás és a krampuszok is rajta lesznek majd. Szombaton ráadásul kézművesvásár (borlevessel!) és koncertek is lesznek Kismaroson. A gőzmozdonyos szerelvényeken a "nosztalgia" árakat kell kifizetni, ez oda-vissza felnőttnek/gyereknek 1600/1300 forint. A vonal programjaira interneten itt lehet jegyet venni.

A vonal behavazva. Gyönyörű.
A vonal behavazva. Gyönyörű.

December 22-én ugyanaezen a vonalon 9:50-kor és 13:50-kor Betlehemes vonat indul majd, ami mozgó színházat jelent, ahol a kismarosi Ámulat Társulat mutatja be a betlehem történetét. Erre a programra november 17-én kezdődik meg a jegyárusítás.

Szintén December 8-án lesz Mikulás napi vonatozás Kemencén. A Mikulás 10 órakor érkezik meg a kemencei végállomásra, ahonnak aztán vonattal juthatnak el a Kőrózsa panzióban lévő, délután 2-ig nyitvatartó játszóházba. Az utolsó vonat a Kőrózsától 14:00-kor indul vissza, ez fél óra alatt ér Kemencére. A jegyárak erre a 2 kilométeres útra oda-vissza a honlap szerint 600/400 forint (felnőtt/gyerek), de azért érdeklődjenek, mert a weboldal szerint ez egy 2009-es információ.

Ugyanezen a vonalon nagyon jó kis esti programot is kínálnak december 8-án, a Krampuszkergető éjszakai vonatozást. Ez, a csak előzetes bejelentkezéssel igénybevehető program végigmegy a vasút teljes, 5 kilométeres vonalán, az este 7 órás indulás után az utasok a krampuszok nyomait kereshetik. Ha ők nem is kerülnének meg, a végállomáson zsíroskenyér/tea várja az utazókat. A jegyár 1500 forint, jelentkezni december 1-ig kell, a linken megtalálják a telefonszámot.

A Szob-Márianosztrai kisvasúton december 8-9-én utazik majd a Mikulás, mindkét nap, két-két alkalommal. Gyerekeknek oda-vissza 1000 forint a jegy, felnőtteknek 1400 forint. Ugyanezen a vonalon december 23-án előkarácsonyi, december 30-án pedig előszilveszteri vasutazást is tartanak, de ennek részletei még nem kerültek fel a honlapra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra